Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ελλάδα δεν είναι οι απατεώνες που την κυβέρνησαν, Ελλάδα είναι ο πολιτισμός της

  
loizidis-1-naiΑυτό δήλωσε ο Ελληνοκύπριος καλλιτέχνης Λεωνίδας Λοϊζίδης, που έχει κάνει γνωστή την αρχαία ελληνική τραγωδία σε όλο τον κόσμο με τις συνεχείς περιοδείες του τα τελευταία χρόνια και τον έχουν υποδεχθεί τα διεθνή ΜΜΕ με τις καλύτερες κριτικές που θα μπορούσαν να έχουν γραφεί για έναν σύγχρονο «Απόστολο» του Ελληνικού πολιτισμού.
Δεν το βάζω κάτω, λέγει! Θα συνεχίσω...
να εκπέμπω Ελλάδα και ελληνικό φως σε όλο τον κόσμο γιατί η Ελλάδα είναι φως! Η Ελλάδα είναι ο πολιτισμός της! Η Ελλάδα δεν είναι λαμόγια. Μιλώ στους Αμερικανούς που έρχονται να δουν τις παραστάσεις μας και τους σφίγγω το χέρι λέγοντας τους ότι η Ελλάδα είναι αυτό που μόλις είδατε στην παράσταση μας.
Η Ελλάδα -τους λέω- δεν είναι οι απατεώνες που την κυβέρνησαν και την κυβερνούν! Η Ελλάδα είναι η ήρωες της. Είναι τα κόκαλα των μαρτύρων της. Η Ελλάδα είναι ο Ευριπίδης. Είναι ο Αισχύλος. Ο Αριστοφάνης. Ο Σοφοκλής. Η Ελλάδα είναι ο πολιτισμός της. Η τέχνη και οι τέχνες της. Η Ελλάδα είναι η σύγχρονη Ιφιγένεια. Είναι η Ορέστεια. Είναι η αρχαία τραγωδία που ξεπηδά η φλόγα το πάθος και το μεγαλείο της!
Δεν δέχομαι ούτε ένα ευρώ ως επιχορήγηση από το Ελληνικό υπουργείο πολιτισμού την στιγμή που κόβονται συντάξεις και μισθοί. Θα προτιμήσω να δώσω πουλώντας ζωτικά μέρη του σώματος μου, το ένα μου χέρι, το ένα μου μάτι, το ένα μου πόδι, για να μπορώ να παίζω πάνω στην σκηνή παρά να πάρω έστω και ένα σεντς από το ελληνικό κράτος την στιγμή που σήμερα στενάζει ο κόσμος. Πεινά κυριολεκτικά!
Οι Έλληνες οφείλουν στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας να ξεσηκωθούν. Να ξεσπάσουν. Να δημιουργήσουν από την αρχή μέσα από τα ερείπια…»

www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου