Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση ψάχνει... με τον φακό για συναίνεση εν όψει του "μαύρου" χειμώνα που έρχεται



ImageΗ κυβέρνηση καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια να ομογενοποιήσει την πολιτική της το επόμενο διάστημα, προβληματισμένη από τη δημόσια εικόνα της, που παραπέμπει σε διαχωρισμό των υπουργών σε "μεταρρυθμιστές" και "συντηρητικούς", ενώ παράλληλα αναζητά κοινωνικές συμμαχίες. Στο κυβερνητικό επιτελείο πιστεύουν ότι...
"πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές", εκτιμούν όμως ότι δεν πρέπει να προκαλείται η εντύπωση πως η κυβέρνηση δεν έχει μία και ενιαία πολιτική. "Δεν πρέπει να τραβούμε διαχωριστικές γραμμές" λένε κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές θα πρέπει να προχωρήσουν μέσα από διάλογο και με την εξασφάλιση κοινωνικής συναίνεσης.
Οι κυβερνητικές επισημάνσεις δεν είναι άσχετες με το γεγονός ότι στη Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτεμβρίου μεγάλο κομμάτι του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο και από συνδικαλιστές προετοιμάζεται να προειδοποιήσει σοβαρά την κυβέρνηση, αξιώνοντας ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προσδιορίσει την σχέση του Κινήματος με τη Σοσιαλδημοκρατία.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προσδιορίσει τους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα ζητώντας από τους υπουργούς να υλοποιήσουν αμέσως τις απαιτούμενες αλλαγές, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, αλλά και χωρίς να ανοίξουν νέα κοινωνικά μέτωπα, υποδεικνύοντας μάλιστα ότι οφείλουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, προκειμένου να μην δίνουν προς τα έξω μια "θολή εικόνα" του κυβερνητικού έργου.
Είναι ενοχλητικό για την κυβέρνηση το γεγονός ότι στο εσωτερικό της διαπιστωμένα εκδηλώνονται διαφορετικές προσεγγίσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Είναι ενδεικτικό ότι στην πρόσφατη σκληρή αντιπαράθεση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου με την ΑΔΕΔΥ υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες συνάδελφοί του που τού συνέστησαν να μην... προκαλεί τους δημοσίους υπαλλήλους και τον Σπύρο Παπασπύρο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος πήρε αποστάσεις από κάποιες κυβερνητικές αποφάσεις επανέλαμβάνοντας ότι η αύξηση του ΦΠΑ στη σίτιση στο 23% είναι παραλογισμός!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου