Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Πάει η τοκογλυφία …σύννεφο!


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter προτείνει τον συσχετισμό των απαιτήσεων των μελών της ευρωζώνης για παροχή εγγυήσεων επί των δανείων προς την Ελλάδα με τον βαθμό στον οποίο προστατεύεται...
ο ιδιωτικός τομέας κάθε χώρας μέσω μιας παράλληλης συμφωνίας διάσωσης της Αθήνας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με την πρόταση της Φέκτερ, η Αυστρία θα έπρεπε να λάβει εγγυήσεις επί των κρατικών δανείων της, δεδομένου ότι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί της έχουν περιορισμένη έκθεση στην Ελλάδα, ενώ οι χώρες με αυξημένη έκθεση δεν θα έπρεπε να αξιώνουν εγγυήσεις. Την 1η Ιουνίου η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter, είχε δώσει συνέντευξη στην Αυστριακή εφημερίδα WIENER ZEITUNG.


Στην ερώτηση, πως θα πειστούν οι Αυστριακοί πολίτες ώστε να δεχτούν να φύγει από τη χώρα τους μια νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, η Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας τότε με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε πως …αρκεί να τους εξηγήσουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει.
Και συνεχίζοντας…
τόνισε χαρακτηριστικά «μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει 19.000.000 ευρώ σε τόκους και δεν έχουμε χάσει ούτε ένα λεπτό. Δανείζουμε τα χρήματα μας, δεν τα χαρίζουμε».
«Στη περίπτωση που αφήσουμε και χρεοκοπήσουν κράτη όπως είναι η Ελλάδα, θα κοστίσει περισσότερο. Αυτομάτως αυτό θα συνιστούσε οικονομική και κοινωνική καταστροφή».
Στη χώρα μας κανείς από τότε δεν απάντησε πόσο μάλλον να δώσει διευκρινίσεις!
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

gdailynews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου