Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

CNN: Αν η Ελλάδα αθετήσει τη συμφωνία θα οδηγήσει κι άλλες χώρες στο χείλος του γκρεμού


To CNN με τίτλο "European leaders reach deal to resolve Greek debt crisis" αναφέρεται στην Συμφωνία των Ηγετών της ΕΕ για την διάσωση της Ελλάδας.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο στο  δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα και στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΕ κ. Herman Van Rompuy.
" Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το ΔΝΤ θα συνεισφέρει συνολικά 109 δισ. ευρώ. Το μερίδιο του ιδιωτικού τομέα θα ανέλθουν σε...
€ 49.6 δισεκατομμύρια. Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των 17 εθνών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες" επισημαίνει το δημοσίευμα.
"Σύμφωνα με το σχέδιο πρότασης,  η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει επιπλέον δάνεια με μεγαλύτερες περιόδους απόσβεσης  για "να βελτιωθεί αποφασιστικά η βιωσιμότητα του χρέους και αναχρηματοδότησης της Ελλάδας"
Το CNN επισημαίνει πως αν η χώρα μας αθετήσει τη συμφωνία, θα οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού κι  άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Αναφορά κάνει στην Ιταλία και στη Ισπανία αλλά και στην σημαντική απόφαση στήριξης των χωρών που έχουν πρόβλημα με την οικονομία τους από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου