Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Οι τραπεζες σωθηκαν.. ο κοσμος?


Ο Βενιζελος στη συνεντευξη τυπου ειπε 100 φορες "σωθηκαν οι τραπεζες-το τραπεζικο συστημα-οι τραπεζες - το τραπεζικο συστημα κλπ κλπ" και αντε, για να χρυσωσει το χαπι...πεταξε και ενα "σωθηκαν οι καταθεσεις του κοσμου".
Ο κοσμος σωθηκε? Ο μεσος Ελληνας δεν εχει καταθεσεις στις τραπεζες, οχι γιατι τις εβγαλε εξω, αλλά γιατι δεν εχει να αποταμιευσει!

"Ολα" γινοντε για τους συνταξιουχους και του πολιτες των 800 ευρω, αλλά αυτοι μονο τη πληρωνουν! Ποσο πια αυτη η ειρωνια?
Η φτωχια οδηγει σε περαιτερω φοροδιαφυγη (γιατι η γιαγια των 500 συνταξη δε θα ζητησει...
αποδειξη απο τον ηλεκτρολογο για να γλυτωσει τα 20 ευρω) , σε περικοπες ακομα και απο το φαγητο.
Και εκει ερχοντε παραδειγμα οι οδηγοι ταξι, που 9 στους 10 δεν εχει δηλωσει ποτε τα πραγματικα εισοδηματα να κανουν απεργια προκαλωντας προβλημα στη βαρια βιομηχανια - τη μοναδικη, που διαθετει η χωρα. Απλο παραδειγμα. Ανοικουν πολλοι στη κατηγορία "δεν δηλωνω ο,τι εισπραττω"!

Ειμαι 28, ανεργος 1.5 χρονο, ζω απο επιδομα ΑΜΕΑ (μιας και η υγεια μου βαινει φθινουσα απο νωρις), με το ζορι. Ψαχνω για δουλεια αλλά πλεον δε μπορω οικονομικα να τρεχω στις ακαρπες συνεντευξεις (οταν αυτες γινοντε μιας και με 2.000 βιογραφικα για μια θεση πωλητη, σπανια γινοντε εστω και αυτες). Ακομα και αυτες, κοστιζουν. Εχω να παω σινεμα απο το Γεναρη του 2010. Βγαινω για εναν καφε με το ζορι 3 φορες το μηνα. Βγαινω γενικα απο το σπιτι μετρημενες στα δαχτυλα φορες οπου και να πας μετρας 10ευρα (βενζινες-κομιστρα-εισητηρια-φαγητο-ποτο οτιδηποτε) , εχω πηξει μεσα στο σπιτι γιατι ΔΕΝ εχω τη δυνατοτητα να βγω, δεν εχω προσωπικη ζωη γιατι εχει κοστος (που να τολμησω να σκεφτω για οικογενεια). Χανω το σημερα πανω στη νιοτη μου γιατι θελω αλλά δε μπορω να ζησω.

Βγαινω να διαμαρτυρηθω για τη προδοσια και "με" βομβαρδιζουν με χημικα για να "γιορτασουμε" μια δημοκρατια που "φοβαται" την πολυπληθη διαδηλωση και το χασιμο της καρεκλας. Ευτυχως που πλεον υπαρχουν ιδιωτικες καμερες και το youtube και μαθαινουμε την αληθεια μονοι μας, απο χερι σε χερι , και δεν εξαρταται η πληρη ενημερωση απο τα αλληλεξαρτουμενα με την εξουσια, χρωματικα ΜΜΕ!

Ακουω τους κυβερνωντες να μιλουν για πληγματα στο τουρισμο και σκεφτομαι την Ομαδα Δ με τα μηχανακια στο μοναστηρακι να τρομοκρατουν χωρις λογω τους τουριστες που ετρωγαν και τα χημικα στην εισοδο του μετρο Ακροπολη. Σαν κερασακι στη τουρτα ερχονταν οι δηλωσεις οτι αυτα δεν εγιναν ποτέ, ή οτι ειναι αντιδημοκρατικο να κλειση η Βουλη και επρεπε να εξασφαλιστει η λειτουργια της. Εξοργιστικά.

Τα καθε κομμα κανει το παιχνιδι του, λαϊκιστικα, με στοχο την επιδοτηση των 10 ευρω ανα ψηφο και στη μεση οι ζωες των απλων Ελληνων που η εξουσια το συνταγμα και οι νομοι πηγαζουν απο τον λαο, αλλά η εφαρμογη τους περιοριζοντε σε αυτον. Οι υπολοιποι εχουν "ασυλια" και απαλλαγη!

Βλεπω την επισκεψη της Χιλαρυ, το μοιρασμα προφανως της ενεργειας σε Αμερικη - Γερμανια - Ρωσια (πετρελαιων-φυσικου αεριου- ηλιακης) και 2 μερες μετα, ως εκ θαυματως, να βρισκεται "λυση" στο προβλημα. Ο Βενιζελος μάς ειπε τι μας εδωσαν και μας εσωσαν. Δεν μας ειπε τι τους δωσαμε...

Εχω αποχαιρετησει 3 μεχρι στιγμης πολυ καλους φιλους που φυγαν μονιμα στο εξωτερικο. Και εχω ακομα να χαιρετησω κι αλλους. Εγω δεν μπορω να φυγω εκτος. Δυστυχως.

Να ειναι καλοπληρωμενοι, ακουμε για τους βουλευτες, για να μη διαφθειροντε. Το θεμα ειναι οτι και 10.000 παιρνουν, και διεφθαρμενοι ειναι.
Οι κομματικοι αρχι-συνδικαλιστες κοιτουν τη παρτη τους, και ανεβοκατεβαζουν απεργιες αναλογα τι θα ζητησουν και θα παρουν και απο το αν βολευει το εκαστοτε κρατος να γλυτωσει μερικα ημερομισθια. Ζητανε απο τους νεους του δημοσιου τομεα, να δουλευουν λιγοτερο για να μη χαλανε τη "πιατσα". Σαπιλα απο πανω και σχεδον μεχρι κατω.

Στη γειτονια μου το προγραμμα ΘΗΣΕΑΣ χρεωσε στο δημοσιο 1.750.000 ευρω για την αλλαγη στις πλακες πεζοδρομιου (της πλακας πλακες) και την ασφαλτοστρωση 2 οδων, συνολικου μηκους περιπου 1 χλμ! Προφανως μας εστρωσαν πλατινα για τα αμαξια μας.

Ο Ελληνας ζητα ρουσφετι για να βρει δουλεια. Οχι να του χαρισουν λεφτα. Δουλεια θελει.
Οι εκαστοτε Διοικουντες υπερχρεωνουν τα εργα 2 και 3 φορες πανω και βαζουν τα απιστευτα 6ψηφια νουμερα στη τσεπη τους και κανεις δεν εχει παραιτηθει ή τιμωρηθει ή ζητηθει να επιστρεψει κατι πισω. Απεχουμε πολυ απο τις παραιτησεις για την υπεξαιρεση των 20 λιρων ή την παραιτηση υπουργου επειδη δεν πληρωνε την καλωδιακη (Δες βρετανικη Βουλη και σουηδικη Βουλη αντιστοιχα)!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .. αν υπηρχε λιγη ταπεινοφροσυνη δε θα εβγαινε κανεις στα παραθυρα να μιλησει. Λιγη ταπεινοτητα που ο λαος τους ανοιξε τις πορτες και τους εκανε "ΘΕΟΥΣ" και εχουν το θρασος να βγαινουν ΟΛΟΙ απο ολα τα κομματα, να μας δουλευουν μεσα στα μουτρα μας. Αλλά για κακη τους τυχη ... πλεον βλεπουμε..

Και μετα λεμε οτι οι Αγανακτιση ειναι ΜΟΔΑ! ΟΥΣΤ ολοι!
Δεν ειμαι υπερ της βιας, αλλά οπου δω πολιτικο θα τον γιουχαρω μεχρι να αδειασουν τα πνευμονια μου! Εγω εχω πληρωσει και πληρωνω τους φορους μου και παρολαυτα με ..... στηνουν στα 4! Εχω αρνηθει να κανω ρουσφετι για θεση. Αλλοι θα με πουν μακακα, άλλοι θα πουν μπραβο γιατι καποια στιγμη πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια γενικα. Ας ερθει μετα ο Παγκαλος και ο καθε "Παγκαλος" να με κατηγορησει για αντιδημοκρατικες αντιδρασεις ή να με πει ΣΥΡΙΖΑιο (ως πρωην ψηφοφορος ΠΑΣΟΚ και νυν ψηφοφορος του ΚΑΝΕΝΑΣ) ή "φυρερ" και βιαιο.

Γιατι η βια που ασκειτε καθημερινα στον απλο Ελληνα ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερη απο καθε γιουχαρισμα πολιτικου!

Και τα ΜΜΕ, αναδεικνυουν και θαβουν θεματα. Αδιεξοδα παντου.

Απελπισια και οργη κανουν περιεργη μιξη. Και μπορει ο Ελληνας να εχει υπομονη, αλλά στο νεο ειδος "τρομοκρατιας" πλεει οριακα στο ξεσπασμα του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου