Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός»

«Από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός»
Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες των γιατρών που μετέφεραν την εικόνα που επικρατούσε τόσο στην πλατεία, όσο και στο μετρό του Συντάγματος. "Από τύχη δεν υπήρξε νεκρός", υποστήριξαν οι παρευρισκόμενοι που επιφυλάχθηκαν να κινηθούν νομικά κατά της αστυνομίας και της πολιτείας.
Ο Πάνος Παπανικολάου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ κατήγγειλε τις επιθέσεις...
που δέχτηκαν γιατροί και εθελοντές στην προσπάθειά τους να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και ασθενείς, υποστηρίζοντας ότι από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός.
"… Μας είπαν να μεταφέρουμε τους τραυματίες στο Μετρό του Μεγάρου Μουσικής. Μέσα στις πολλές διακομιδές που έγιναν προς το Μέγαρο Μουσικής υπήρξε και μία κυρία πρόσφατα χειρουργημένη στην καρδιά, με προκάρδιο άλγος, εφίδρωση και λυποθιμικές τάσεις, την οποία μετέφεραν οι γιατροί και διασώστες με την ψυχή στο στόμα κι έχοντας μαζί έναν απινιδωτή με το μετρό, απαράδεκτα και τριτοκοσμικά πράγματα", υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιάννη Μπασκόζου από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: "Ευτυχώς, δεν είχαμε περιστατικό χημικής πνευμονίας που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο. Η αστυνομία χτυπούσε εν ψυχρώ στα κεφάλια, πετούσαν οι ίδιοι πέτρες στους διαδηλωτές, οι ΔΕΛΤΑδες κυκλοφορούσαν και χτυπούσαν τον κόσμο με γκλομπ. Είχαμε ακόμη και εγκαύματα, πράγμα που σημαίνει ότι έριχναν τα χημικά και τις κροτίδες πάνω στα σώματα των διαδηλωτών", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου