Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η λαϊκή οργή δεν θα ξεθυμάνει με τον Άκη



Ωραία, λοιπόν, η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία και με ομοφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, άσκησε ποινική δίωξη κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου. Και δικαίως διότι ο πρώην υπουργός και τα σπιτάκια του τα έχει πάρει, και τα λεφτουδάκια του και τις χλιδές του τις έχει και δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον ξαφνικό πλουτισμό του. Κι όχι μόνο για τα υποβρύχια θα έπρεπε να ελεγχθεί αλλά και για πολλά άλλα επί υπουργίας του.
Όμως, όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί...
μοιάζει πολύ φτιαχτό. Έχουμε και λέμε:
  • Δηλαδή με τον Ακη καθαρίσαμε; Που είναι ο Γιάννος Παπαντωνίου για την ίδια υπόθεση ; Η υπόθεση των υποβρυχίων κρατά πολλά χρόνια. Γιατί βρήκαν τον “τελειωμένο” πολιτικά Άκη για να δείξουν στον κόσμο ότι μπορούν και πολιτικοί να πάνε φυλακή;
  • Δίωξη δεν σημαίνει και χειροπέδες, επ’ ουδενί. Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει επ’ αυτού καθορίζοντας αν οι πράξεις τους έχουν παραγραφεί ή όχι. Και πολύ φοβούμαστε ότι έχουν παραγραφεί.
  • Ο κόσμος στις πλατείες, οι Αγανακτισμένοι ζητούν κοινωνική δικαιοσύνη. Απαιτούν να πληρώσουν όσοι τα έφαγαν, απ’ όποιο κόμμα κι αν προέρχονται. Και οι υποθέσεις που έχουν χαρακτηριστεί σκάνδαλα είναι πολλές. Όταν, λοιπόν, τα κόμματα θα αποφασίσουν, όχι υποκριτικά να καθαρίσουν την κόπρο από το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ίσως και ο λαός να τους συγχωρήσει για όσα έκαναν. Μέχρι να γίνει αυτό κανείς δεν πρέπει να πανηγυρίζει που διασύρθηκε ο Άκης. Και το ξαναλέμε: τα ήθελε και τα έπαθε, προκάλεσε και πληρώνει, αν όχι με φυλακή σίγουρα με πολιτική και ηθική ατίμωση.
  • Επειδή υπάρχουν και υποθέσεις που δεν παραγράφονται, ούτε πολιτικά ούτε ηθικά, μήπως να ξεκινήσουμε με το έγκλημα στην οικονομία; Χωρίς κομματικές υποκρισίες να δούμε που πήγαν τα λεφτά. Αν τα φάγαμε όλοι μαζί να πληρώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Αν όμως, φταίνε οι κακοί πολιτικοί και οι κακές επιλογές του, τότε πρέπει να πάνε σπίτι τους. Αν μάλιστα αποκαλυφθεί ότι έκαναν και περιουσίες τότε να πάνε και φυλακή.
  • Ας μην το ξεχνά κανείς. Η λαϊκή οργή δε θα ξεθυμάνει όσο οι πολίτες βλέπουν ότι δεν υπάρχει πολιτική κάθαρση. Τα παιχνίδια στη Βουλή και τα καταλαβαίνουν πια και αντιδρούν. Η θύελλα είναι προς των πυλών και κανένας Άκης δεν θα την σταματήσει αν δεν ληφθούν πραγματικές αποφάσεις αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος.www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου