Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πυρετός κορυφής για την κρίση χρέους



Πυρετός κορυφής για την κρίση χρέους
Πυρετός κορυφής για την κρίση χρέους επικρατεί στην Ευρωζώνη, καθώς τα οικονομικά επιτελεία της ΕΕ βρίσκονται σε συναγερμό για την εξεύρεση άμεσης λύσης, την ίδια ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ή νέο Eurogroup τις επόμενες μέρες, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει...
ακόμη και την Κυριακή.
Το θέμα της σύγκλησης έκτακτης Συνόδου του Εurogroup και η σύνθεσή της -υπουργοί Οικονομικών (;), Ευρωπαίοι ηγέτες (;), ή πρώτα υπουργική Σύνοδος και μετά Σύνοδος ηγετών (;)- το αργότερο έως την ερχόμενη Κυριακή με αντικείμενο την απάντηση στην κρίση χρέους και την αποφυγή εξάπλωσής της εξελίχθηκε χθες σε θρίλερ.
Στις αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις της ομάδας εργασίας του Eurogroup, υπό τον συντονισμό της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, αλλά και στις πυρετώδεις διαβουλεύσεις στις κοινοτικές πρωτεύουσες, υπήρξε σκληρό "μπρα ντε φερ" για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης μιας παρόμοιας Συνόδου. Αντιμέτωπες βρέθηκαν η Γερμανία, που επέμεινε ότι "δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για κάτι τέτοιο", και η Γαλλία, η οποία με την υποστήριξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τάχθηκαν υπέρ μιας έκτακτης Συνόδου, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές. Βασικό επιχείρημα του Βερολίνου είναι ότι μια τέτοια Σύνοδος θα πρέπει να διεξαχθεί μόνο για να αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα και εφόσον θα έχει ήδη υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη νέα ευρωπαϊκή αρωγή προς την Ελλάδα.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου