Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η κρίση του “ευρώ” θα εκπληρώσει το όνειρο των γερμανών να δουν τη χώρα τους αυτοκρατορία!


Σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική TELEGRAPH αναφέρεται στις χρεοκοπίες, στα κραχ του περασμένου αιώνα, αλλά και στη σημερινή οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται στη χώρα μας και τονίζει πως τελικά το ΔΝΤ παίζει το ρόλο του δήθεν αμερόληπτου διατητή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επισημαίνει πως η ένταξη στην Ε.Ε χωρών όπως είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία ακόμη και η Ιταλία έγινε η αιτία να δοκιμαστεί...
σε μεγάλο βαθμό η εγχώρια παραγωγή τους με τελικό σκοπό την αποδυνάμωσή της. Τις μεγάλες επιδοτήσεις ακολούθησαν οι μεγάλοι φόροι και οι πολλές περικοπές τονίζει.
Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν τα κράτη, όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα υπάρχει και ένα άλλο, η Γερμανία, που ενώ συνεχώς γκρινιάζει πως πληρώνει για να σωθούν οι υπόλοιποι, ουσιαστικά εκμεταλλεύεται οικονομικά τη τρέχουσα συγκυρία με συνέπεια να είναι κοντά στην ολοκλήρωση του ονείρου Βισμαρκ, που επιβάλλει μια οικονομική Αυτοκρατορία που ξεκινά από τη Κεντρική Ευρώπη και επεκτείνεται μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ιστορία έχει γράψει πως κάποιοι και άλλες φορές προσπάθησαν να ενώσουν την Ευρώπη υπό το καθεστώς ενός, αλλά απέτυχαν. Αυτοί που ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, οραματίστηκαν έναν δήθεν ειρηνικό κόσμο μετά από έναν αιώνα πολέμων. Ωστόσο, τώρα πια τίποτα δεν θα μπορέσει να αναστρέψει τη κατάσταση που ενδεχομένως δημιουργηθεί λόγω των κοινωνικών ταραχών που έρχονται σε ολόκληρη την Ευρώπη γιατί απλούστατα κάποιοι με μια παρανοϊκή τους κίνηση χθες αργά το βράδυ αποφάσισαν να σώσουν το …ευρώ.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS
 gdailynews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου