Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Από μόνες τους ξεσπάνε οι πυρκαγιές ή μας καίνε πάλι;

pirosvestiki_large Πάλι ο χάρτης γεμάτος σημεία όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές. Η χλωρίδα της χώρας καταστρέφεται από τις φλόγες και η Πολιτεία, αδιαφορώντας, δεν έχει ακόμα δημιουργήσει ένα (δορυφορικό ας πούμε...) σύστημα εντοπισμού, αποτροπής και άμεσης επμβασης εκεί
όπου κάνουν...
(όλως τυχαίως;) την εμφάνισή τους οι φλόγες. Και έχουμε και λέμε: πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα στον Ψαθόπυργο Αχαΐας, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κίτσι Κορωπίου το απόγευμα, πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα και στο Θούριο Βοιωτίας. Κα στα τρία μέτωπα, οι πυροσβέστες, εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία, δίνουν με αυταπάρνηση τον αγώνα για να κατασβήσουν τις φωτιές.
Εδώ στον «ΕΚ», έχουμε πολλάκις αναφερθεί στην απαξίωση της Πυροσβεστικής από την κυβέρνηση. Την ώρα που οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο για πυρκαγιές, η κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί το Σώμα, χωρίς να αντικαθιστά το προσωπικό που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης. Παράλληλα, τα πτητικά μέσα παραμένουν καθηλωμένα, λόγω της αδιαφορίας των επισήμων, που προκηρύσσουν διαγωνισμούς για... μετά το καλοκαίρι! Πλέον, η προστασία της ελληνικής γης από τους διαφόρους επιτήδειους οικοπεδοφάγους και πράκτορες εμπρηστές, αλλά και από την αδιαφορία της Πολιτείας, περνά στα χέρια των Ελλήνων. Ας κάνουμε όλοι μας αυτό που πρέπει.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου