Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Το δυσάρεστο θα είναι να μη βρεθεί λύση στη Σύνοδο Κορυφής


«Το δυσάρεστο την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι να μη βρεθεί λύση», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τον αρμόδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ
"Το δυσάρεστο την Πέμπτη θα είναι να μη βρεθεί λύση", τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος ενημερώνοντας τον αρμόδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις σκληρές διαπραγματεύσεις εν όψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Παράλληλα, μιλώντας στο Associated Press χαρακτήρισε επιτεύξιμη την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει...
τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θα εγγυάται την κάλυψη των δανειακών αναγκών του Δημοσίου τουλάχιστον έως τα μέσα του 2014, που προβλέπεται η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, καθώς και τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Υποστήριξε ακόμη πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί μια "επιλεκτική χρεοκοπία. "Η επίτευξη μιας λύσης", υπογράμμισε, "είναι επιτεύξιμη γιατί η λύση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Η παροχή προστασίας στην Ελλάδα είναι μηχανισμός αυτοάμυνας για την Ευρωζώνη.Θα βοηθήσει να αποτραπεί ένα ντόμινο".
Και χθες ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της ΝΔ χαρακτηρίζοντας τη στάση της "παράδοξη, αντιφατική και βλαπτική" για τα συμφέροντα της χώρας κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης διαπραγμάτευσης, διαψεύδοντας πως την είχε χαρακτηρίσει "παρανοϊκή". Στη λέξη αυτή "πάτησε" ουσιαστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης προκειμένου να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τον "επιρρεπή σε παραληρήματα παραπληροφόρησης, αλλά και θιασώτη της στρατιωτικής πειθαρχίας, που επιμένει να υβρίζει τη ΝΔ και τον πρόεδρό της". "Ο κ. Σαμαράς", είχε σχολιάσει νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος, "επιμένει να κινδυνολογεί και να επενδύει στην καταστροφή της χώρας χρησιμοποιώντας κατά τρόπο προκλητικά δημαγωγικό έναν ελληνικό όρο που έχει επινοήσει".
Λ. Γαλανός
O ΤΡΙΣΕ
Πιστός στις αρχές του έναντι των ποικίλων σεναρίων για την επίλυση της κρίσης χρέους, παρέμεινε και χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Σε συνέντευξή του ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε την ανάγκη αποφυγής πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας. "Ενα πιστωτικό επεισόδιο, μια επιλεκτική χρεοκοπία ή μια χρεοκοπία πρέπει να αποφευχθεί", τόνισε ο κ. Τρισέ, ο οποίος διεμήνυσε ότι "όσοι συνηγορούν υπέρ μιας χρεοκοπίας ως λύσης για την κρίση χρέους δεν έχουν σκεφτεί καλά το θέμα". Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέρριψε για μία ακόμη φορά την πιθανότητα αποχώρησης κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου