Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Διλήμματα τρόμου βάζουν οι Βρυξέλλες...Aρίσαν όλοι τώρα το παραμύθι της χρεωκοπιάς καλύτερα δραχμή και αντέ γειά Ευρωπαίοι!

Διλήμματα τρόμου βάζουν οι Βρυξέλλες
Υστατη προειδοποίηση στην Αθήνα απηύθυναν χθες οι κ. Ρομπέι, Μπαρόζο και Ρεν, θέτοντας, σε δραματικούς τόνους, το δίλημμα "'Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ή άμεση χρεοκοπία".

Επισείοντας για πρώτη φορά τον κίνδυνο "άμεσης χρεοκοπίας", εντός των επόμενων εβδομάδων, ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο επίτροπος οικονομίας υπογράμμισαν ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί...
μια παρόμοια εξέλιξη, αλλά και για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση των δανείων, είναι να εγκρίνει η ελληνική Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
Ο Ζ. Μπαρόζο εξαπέλυσε μάλιστα δριμύ "κατηγορώ" ενάντια σε αυτούς "που παριστάνουν τους φίλους της Ελλάδας, και οι οποίοι με ψεύδη διακινούν σενάρια για εναλλακτικές λύσεις και σχέδιο Β, ώστε ν' αποφευχθεί η χρεοκοπία". "Δεν υπάρχει σχέδιο Β για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας και επομένως η κοινοβουλευτική υποστήριξη του προγράμματος είναι κρίσιμη και απαραίτητη για να αποφύγει την άμεση χρεοκοπία", τόνισε χαρακτηριστικά και ο Ο. Ρεν σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.
Οσοι σπεκουλάρουν θα έχουν την ευθύνη για την καταστροφή της Ελλάδας, διεμήνυσε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου είναι μονόδρομος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναγνώρισε πως πρόκειται για μια επίπονη προσπάθεια και ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και θαυματοποιοί.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου