Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το Πασοκ είναι εδώ, διαλυμένο, τραγικό


Το 1981 το κόμμα αυτό έπεισε τους Έλληνες ότι χρειάζονται μια αλλαγή,με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου υποσχέθηκε όσα δεν έχει υποσχεθεί κανείς προεκλογικά στην χώρα αυτή.
Και όταν εδραιώθηκε και άλλαξε τα πάντα μέσα στο κράτος, έβαλε τους πρασινοφρουρούς του παντού άρχισε το μεγάλο πάρτι του ξεκοκαλίσματος της περιουσίας του λαού. Με κυβερνήσεις από άτομα που δεν είχαν...
εργασθεί ποτέ στην ζωή τους διάλυσε κάθε έννοια δημοκρατίας, ισονομίας, αξιοκρατίας.
Ζήσαμε μια ολόκληρη χώρα έρωτες και ξεφτίλα, μίζες , παμπερς και...δικαστήρια.

Το τραγικό τέλος του Παπανδρέου είχε συνοδευτεί από δακτυλίδια και παράδοση της εξουσίας σε έναν ως τότε λογιστακο.
Αυτός πήρε το μισοερειπωμένο σπίτι και θέλησε να το ανακαινίσει με δεκάδες εκατομμύρια από δάνεια,κατάστρεψε χιλιάδες οικογένειες με προτροπές να επενδύσουν στο χρηματιστήριο,κάλυψε δεκάδες σκάνδαλα και κούρασε τον κόσμο με την αδιαφορία και την απόσταση του από τα προβλήματα του λαού.

Όλοι λέγαμε ότι αυτό το κόμμα δεν θα ξαναδεί ποτέ εξουσία,έφτανε όμως μια πενταετής διακυβέρνηση από έναν χειρότερο ακόμη κυβερνήτη του άλλου κόμματος για να μπορέσει ο πιο ακατάλληλος για πρωθυπουργός να καταφέρει με ψεύδη να επαναφέρει αυτό το νεκρό σώμα πάλι στην ζωή.

Είχαν σχέδιο, υπήρχαν χρήματα, είχαν τα νομοσχέδια έτοιμα,το μόνο που είχαν ήταν ηδονή για την κατάκτηση της εξουσίας,το μόνο που ήθελε να αποδείξει είναι ότι και αυτός σαν τον πατέρα και τον παππού του είχε κυβερνήσει την χώρα.

Σήμερα τελικά κατάφερε ότι δεν κατάφερε κανένας σε αυτήν την 35ετια,να ενεργοποιήσει τον"μηχανισμό στήριξης" να ρίξει τα βάρη μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση,να μιλήσει για Ελπίδα,και βάρκες,μαλακίες του κέρατα.

Και αντί να πέσει αυτός και όλοι οι υπόλοιποι να πνίγουν,μας κοιτάνε χωρίς ντροπή στα μάτια και μας λένε συγνώμη αλλά δεν θα σας μείνει πλέον τίποτα,όλα θα τα δώσουμε στους δανειστές μας.

Ένα σκάφος δεν είναι η Ελλάδα, σκάφος είναι το Πασοκ και κατεστραμμένο.
Ας βουλιάξει επιτέλους



KAI Με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου 23/6/1996 και με μια ψύχραιμη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι ήταν από τους ηγέτες που έβλαψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη χώρα. Και εξηγούμαι...


1. Επέφερε τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος με δάνεια που δεν διοχετεύθηκαν σε επενδύσεις και παραγωγικούς τομείς αλλά διασκορπίσθηκαν σε κομματικές στοχεύσεις Τσοβόλα δώστα όλα).
2. Υπερχρέωσε τα ασφαλιστικά ταμεία υποχρεώνοντάς τα να καταβάλουν συντάξεις σε ανθρώπους που δεν κατέβαλαν ασφαλιστικές εισφορές.
3. Κομματικοποίησε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.
4. Εισήγαγε τον κομματισμό στην παιδεία και θέσπισε την εκλογή των καθηγητών με την ψήφο των φοιτητών
5. Εξαπάτησε την Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτοντας τα χρήματα των κοινοτικών πλαισίων στήριξης σε εντελώς άσχετους τομείς με αποτέλεσμα η Ε.Ε. να μας θεωρεί ακόμη και σήμερα απατεώνες και να ζητά σωρούς γραφειοκρατικών διασφαλίσεων για την εκταμίευση κονδυλίων με συνέπεια την καθυστέρηση των εντάξεων και των απορροφήσεων
6. Κατέστρεψε το ήθος του Ελληνα διδάσκοντας με το παράδειγμά του ότι είναι θεμιτή η μίζα, ότι είναι θεμιτή η εξαπάτηση προκειμένου να πετύχει κανείς τον σκοπό του (εξαπάτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή στο θέμα της επανεκλογής του, προτείνοντας τον Σαρτζετάκη), την εξαπάτηση των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κλπ.
7. Την αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο), φιλίες με διάφορους τριτοκοσμικούς
8.τους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ οργανισμός απασχολήσεως εκκλησιαστικής περιουσίας , που τον κατήργησε ο μαλακανδρεας και όσους εργαζόταν σε αυτόν τους πρόσθεσε 25 συντάξιμα χρόνια και βγήκαν άνθρωποι 30 χρόνων στην σύνταξη ? συν το εφ άπαξ κλπ κλπ
9.Το ΝΑΤ το πιο υγιές ταμείο που το έκανε προβληματικό ?
10.Το ότι εάν δεν ήσουν στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ δεν γινόσουν ούτε σκουπιδιάρης ?
11.Την πειραϊκή πατραϊκή που την έκανε δημόσιο ? μέχρι που έκλεισε
12.Τους 7.000 χιλιάδες εργαζόμενους που υπήρχαν στην ολυμπιακή το 81 και τους 25.000 χιλιάδες που παρέδωσε το 89 ?
13.Το Νταβός που παράτησε τον ΟΖΑΛ για να πάει να δει την ΜΙΜΗ σε διπλανό χωριό ? και γελούσαν οι τούρκοι ?

Και πολλά άλλα που δεν μού έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή
ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου