Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η Ευρωπαϊκή ελίτ αγνοεί το τί θέλει ο λαός προστατεύοντας την Ελλάδα απο την πτώχευση



Η Ευρωπαϊκή ελίτ αγνοεί το τί θέλει ο λαός προστατεύοντας την Ελλάδα απο την πτώχευση, ισχυρίζετε ο Πρόεδρος του κόμματος UKIP.

* Καθώς η Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση ξεδιπλώνετε, γίνετε όλο και πιό ξεκάθαρο πως υπάρχουν 2 συγκεκριμένα σχέδια για το πώς πρέπει να προχωρίσουμε. Το ένα σχέδιο υποστηρίζετε απο την Διεθνή οικονομική ελίτ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολιτικούς αρχηγούς των χωρών μελών - και το άλλο σχέδιο είναι η προσέγγυση...
την οποία προτειμούν οι εκτός των διεκδικητών.

* Το σχέδιο των πρώτων είναι η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Έθνους, μία ένωση δημοσιονομκή και μιά ένωση χρέους. Το σχέδιο των δεύτερων είναι να αφήσουν την αγορά να κάνει το έργο της και να επιτρέψουν την Ελλάδα να ξεκλειδώσει τις χειροπέδες της και να βρεί το δικό της επίπεδο. Ερωτώ : θα προτιμήσουμε να ζήσουμε κάτω απο μιά "φιλανθρωπική" δικτατορία τώρα που πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματά μας, το τέλος είναι κοντά και θα πρέπει να επιλέξουμε. Δέν θα επιχειρήσω να πώ πως η μία απάντηση είναι εντελός σωστή και η άλλη εντελώς λάθος, αλλά η κάθε μιά έχει τα καλά και τα κακά της. Εξαρτάται απο πιά οπτική γωνία κοιτάμε, αυτό είναι όλο.

Αυτοί που προτιμούν την πρώτη προσέγγυση συμπεριλαμβάνουν σχεδόν όλους όσους έχουν πολιτική  επιρροή σε κάποια/κάποιες χώρες. Σε αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθούν οι : Διευθυντής του ΔΝΤ, ο Αμερικανός John Lipsky και ο διευθυντής των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων Antonio Borges. Για αυτούς, η σταθερότητα του συστήματος είναι τα πάντα και η προστασία του Statuw Quo υπερνικά/εκμηδενίζει όλες τις άλλες αξίες - που άλλες φορές πρέπει να διασαλπίζονται. Στο Λουξεμβούργο, την δευτέρα 21 ιουνίου 2011 προωθήθηκε η τελευταία  έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη. Για το ΔΝΤ ονομάζετε το σχέδιο της έκθεσης αυτής (σύμφωνα με τον σύνηθες "φιλικό τρόπο" ) 2011 αποστολή Άρθρο IV.

Απο πλευρά τίτλου είναι δυσνόητος, αλλά η σημασία του του εγγράφου αυτού δέν πρέπει να παραβλεφθεί. Στην έκθεση αυτή αναφέρεται τόσο αισχρά πως τα συμφέροντα των Ευρωπαϊων ελίτ θα πρέπει αλλά και θά είναι σημαντικότερα απο τα συμφέροντα του λαού. Εξάλλου, όπως είναι κοινώς αποδεκτό, τα πακετα σωτηρίας μεταφέρουν τα θεσμικά και ιδιωτικά χρέη στους φορολογούμενους (στον λαό)  Αυτοί οι φορολογούμενοι πρέπει να μπορούν να αποφασίσουν.

Αλλά αγνοούνται. Ακούστε το τί λέει ο Borges : "Είμαστε σίγουροι πως τα παρόν προβλήματα προέρχονται απο ημιτελής ενοποίηση. Στην διαδικασία της δημιουργίας την οικονομικής ένωσης (όπως των Ηνωμένων Πολιτιών, που είναι πλήρης οικονομική ένωση) υπάρχουν εμπόδια που μεγενθύνουν τα προβλήματα."  Αυτό που φαίνετε να ξεχνάει είναι πως η τελική οικονομική και δημοσιονομική ένωση της ΗΠΑ συνέβησε μετά απο τν πιό αιματοβαμένο πόλεμο στην ιστορία, σε μιά χώρα που ήδη είχε ενωθεί με την ίδια γλώσσα, ίδιους νόμους και έθιμα. Είναι ασυνήθιστο που το ΔΝΤ  υποδηλώνει πως αυτή η οικονομική ένωση είναι με κάποιο τρόπο συνόνυμη με αυτό που συνέβησε στις ΗΠΑ το 1840. Σε αυτήν την περίπτωση οι πολίτες είναι σκλαβωμένοι στο όνειρο των Ευρωκρατών. Οπου δίχως τον δημοκρατικό έλεγχο μας μένει κάτι πολύ κοντά στην σκλαβιά.


Η άλλη άποψη για την Ελλάδα είναι να επιστρέψει στην δραχμή, να αφήσει το ευρώ, να βρεί το δικό της επίπεδο, να βάλει δικά της ποσοστά κέρδους και να βγεί μόνη της απο την δύσκολη θέση. Οι Έλληνες δέν εργάζονται λιγότερο απο κάθε άλλο κράτος αλλά εξαπατούνται μέσω των εφαρμογών των οικονομικών τακτικών της Θουριγγίας - Γερμανία ( Thüringen ) και όχι της Θεσσαλονίκης. Ένας τοίχος έχει χτιστεί γύρο απο το μυαλό των ελιτιστών, ένα τοίχος οπου δέν υπάρχει καμία διέξοδο μόνο η δυνατότητα να χτίζονται πιό ψηλοί τοίχοι. Ο τοίχος είναι η πολιτική τους προσκόλλησή προς το ευρώ πάση θυσία, τα τούβλα είναι οι απειλιτικές τους ανακοινώσεις.

Θα πρέπει να πούμε ευθύς εξαρχής, σύμφωνα με την Ευρώπη και το ΔΝΤ δέν υπάρχει άλλη λύση. Οι πολίτες της Ελλάδας πρέπει να κάνουν ότι τους λένε. Δέν πρέπει να υποστιρήξουν την έξοδό τους απο το ενιαίο νόμισμα και την επιστροφή τους στην δραχμή. Τότε ποιά είναι η αξία της δημοκρατίας στο μέρος όπου γεννήθηκε ?
ellinon-enosis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου