Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Άμεσο ταμειακό πρόβλημα για το Δημόσιο...Άλλη μια είδηση για να προκαλέσει φόβο στους πολίτες !


Για ακόμη μία φορά το κράτος προσπαθεί να σπείρει το φόβο μιας ενδεχόμενης χρεωκοπίας(και ας ξέρουν οι περισσότεροι πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει) έτσι ώστε κάποιοι να επισπεύσουν τις διαδικασίες "ξεπουλήματος" και να αγοράσουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές(βλέπε πώληση του 10% του ΟΤΕ για μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ) καθώς και τρομολαγνούν για να αναγκάσουν... τον κόσμο να μην κατέβει στις απεργίες φοβούμενος για τυχαία(?) επεισόδια!!!
Παλιό και γνωστό το κόλπο κύριοι της κυβέρνησης...Αυτή τη φορά όμως δεν θα περάσει.Να είστε σίγουροι γι'αυτό!

Διαβάστε την τρομολαγνική είδηση:

Η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 5ης δόσης και ο μονίμως εκτροχιασμένος προυπολογισμός ''έφεραν'' πιο κοντά από ποτέ την πινακίδα ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ.

Η κατάσταση είναι τόσο οριακή που αποδεικνύεται υπεραισιόδοξη η πρόβλεψη του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι το κράτος θα ξεμείνει από λεφτά έως τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα μάλιστα με το Reporter, στην καλύτερη περίπτωση, ακόμα και αν όα εξελιχθούν ευνοικά, θαυπαρξει ταμειακό κενό τις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιουλίου, όταν δηλαδή θα μπουν στα ''αραχνιασμένα'' ταμεία του δημοσίου τα χρήματα της 5ης δόσης του δανείου.

Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις και το πότε θα καταβληθούνε.Σύμφωνα με το Βήμα ο Γ.Παπακωσταντίνου, για να προλάβει τα χειρότερα, δηλαδή τη στάση πληρωμών, ανακοίνωσε την δημοπρασία έντοκων γραμματίων της Τρίτης, ψάχνοντας να βρει ένα ''μαξιλάρι'' 1,25 δισεκατομυρίων ευρώ.Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη δημοπρασία εντόκων γραμματίων.

Το Βήμα εκτιμά πως για το ίδιο θέμα συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών με την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, για να καταρτίσουν δηλαδή εναλλακτικό σχέδιο ρευστότητας.

Και επειδή οι αγορές ''μυρίζονται'' αίμα, δηλαδή χρεοκοπία, εκτίναξαν τα Spread του 10ετούς ομολόγου στις 1436,5 μονάδες βάσης και τα Cds στις 1.544

http://psifiakoohiro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου