Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Mας υποβάθμισε πάλι η Standard and Poors και έστειλε στα σκουπίδια την οικονομία μας


Υποβάθμιση με σενάριο αναδιάρθρωσης

Νέο χτύπημα από Standard and Poors. Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από την κατηγορία ΒΒ- σε B ωθώντας τα ελληνικά ομόλογα ακόμη πιο κοντά στην κατηγορία των «σκουπιδιών», με την αιτιολογία ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αναδιάρθρωσης.Κατα την άποψή μας, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μέτρα... αναδιάρθρωσης του χρέους της, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών ομολόγων της», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οίκος, προειδοποιώντας ότι έρχονται και νέες υποβαθμίσεις. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τις εκτιμήσεις του Οίκου, είναι πιθανόν να χρειαστεί αρχικό κούρεμα της τάξης του 50% προκειμένου το χρέος να επανέλεθει σε διατηρήσιμο επίπεδο.
Την ίδια ώρα πάντως, ο ίδιος οίκος αξιολόγησης, αναφέρει ότι κανένα κράτος-μέλος της Ευρζώνης δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι κανένα μέλος της ΟΝΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ένωση» ανέφερε ο αναλυτής της S&P Frank Gill σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, λίγη ώρα μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
«Αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο, και εξαιρετικά πολύπλοκο από νομική άποψη» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου