Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η σωτηρία της χώρας η μόνη κόκκινη γραμμή



Η σωτηρία της χώρας η μόνη κόκκινη γραμμή
 epanastasi-gr:Εδω και τόσους μήνες δεν ε΄χεις κάνει τίποτα και τώρα τι μας λές;Εσύ φτές για όλα και παραιτήσου όσο είναι καιρός!
Προς τα στελέχη του: «Οι βουλευτές πρέπει να κάνουν το χρέος τους για τη χώρα, όχι να πειθαρχήσουν στο κόμμα».
Προς τους αρχηγούς: «Είμαι πάντοτε ανοικτός στη συζήτηση, αλλά και σε προτάσεις και απόψεις άλλων πολιτικών χώρων, εφόσον είναι ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και....
για το καλό του τόπου. Η πόρτα μου είναι ανοικτή σε όσους μοιράζονται τον έναν και μοναδικό μας στόχο: τη διάσωση και την αλλαγή της χώρας».
Προς την Ευρώπη: «Είναι φοβική και εσωστρεφής και δείχνει ανήμπορη να πάρει μεγάλες αποφάσεις».
Για το κυβερνητικό έργο και το οικονομικό επιτελείο: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι συλλογική. Οσα έγιναν τους προηγούμενους 19 μήνες δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Αυτή η επιτυχία δεν υποβαθμίζεται από αποκλίσεις κάποιων δεκαδικών στοιχείων σε επιμέρους νούμερα, που είναι αναμενόμενες και λόγω του ρευστού περιβάλλοντος».
Ξεκαθάρισε ακόμη πως οι αποκρατικοποιήσεις «θα τρέξουν όσο πιο άμεσα γίνεται», ενώ σε ό,τι αφορά στο κράτος είπε πως ο στόχος δεν είναι οι απολύσεις, φτάνοντας πάντως το θέμα σε ένα σημείο στο οποίο δεν έχει ξαναφθάσει ποτέ πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας. «Η ώρα που θα κριθούν η αξιοπιστία, η βούληση και η αποφασιστικότητα του καθενός μας. Και η Ελλάδα οφείλει να είναι και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Μην έχετε καμία αμφιβολία» είπε.
Με τις παρεμβάσεις του ο πρωθυπουργός αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Και εν όψει του σημερινού Υπουργικού και εν όψει των αυριανών συναντήσεων με τους αρχηγούς, αλλά και των τετ α τετ με Ευρωπαίους που θα έχει Τετάρτη και Πέμπτη στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνομίλησε με ομολόγους του, δεν κρύβει, πλέον, την ενόχλησή του για τις συνεχείς και συγκρουόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών και τραπεζικών στελεχών με εκτιμήσεις για την πορεία της χώρας μας, συστάσεις και απαιτήσεις.
Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους συνομιλητές του πως «αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του». Εξήγησε, ειδικά στον Τρισέ, τον Γιούνκερ και τη Μέρκελ, ότι «αν οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ το παρατραβήξουν και οι ίδιοι δεν μπορέσουν να συγκρατήσουν τα συμφέροντα που επιμένουν να παίζουν πάνω στη χρεοκοπία της Ελλάδας, τότε η συμφωνία κινδυνεύει». Η προειδοποίηση αυτή περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών, αν οι δανειστές μας παραβούν την κόκκινη γραμμή της εθνικής ανεξαρτησίας, ένα ενδεχόμενο το οποίο βέβαια ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί καταστροφικό και το απορρίπτει.
Θ. Πάγκαλος
Ο Θ. Πάγκαλος επέλεξε να μιλήσει για το τι σημαίνει πλειοψηφία 180 βουλευτών, αναφερόμενος στις ευθύνες της ΝΔ. Παρότι, μάλιστα, η κυβέρνηση δεν θέτει θέμα αυξημένης πλειοψηφίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε τη φράση «πρόωρες εκλογές». «Προσωπικά θέλω να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές με κάθε τρόπο, αλλά η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί με αδιέξοδα» δήλωσε στη Real, ζητώντας και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου