Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Φορο-έλεγχοι µε οδηγό µαύρες λίστες


epanastasi-gr:Aρκετά ασχολούμαστε με τα λαμόγια,βάλτε τους να τα πληρώσουν όλα τώρα!!!Τέλος στους τζαμπατζήδες της χώρας.

 Στο στόχαστρο βάζει η Εφορία φοροφυγάδες, όπως 9.173 πρόσωπα µε ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατ. ευρώ έκαστο, που δεν κατέβαλαν ΦΜΑΠ το 2007, ενώ παράλληλα προχωρά σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς το ∆ηµόσιο όπως...
τραγουδιστές, συµβολαιογράφοι, κάτοικοι εξωτερικού, κάτοχοι ακινήτων σε Μύκονο και Σαντορίνη, προµηθευτές του υπουργείου Υγείας, σούπερ µάρκετ και πρατηριούχοι. Ταυτόχρονα όµως στους συνεπείς φορολογουµένους η Εφορία θα χορηγεί «πιστοποιητικό φορολογικής συνέπειας».

Τα παραπάνωπροκύπτουν από τις εκθέσεις προόδου των πέντε οµάδων εργασίας που έχουν συσταθεί στο υπουργείο Οικονοµικών για την αντιµετώπιση της φοροδιαφυγής και αφορούν τον µέχρι τώρα σχεδιασµό τους, αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει τόσο για τον Μάρτιο, όσο και για το επόµενο διάστηµα.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των ελέγχων έχει µπει µια σειρά από κατηγορίες φοροφυγάδων και ειδικά φορολογούµενοι µε µεγάλη περιουσία και ελεύθεροι επαγγελµατίες µε υψηλά εισοδήµατα, που είναι:

n 1.700 φυσικά πρόσωπα, εναντίον των οποίων αρχίζουν προσωρινοί έλεγχοι.

n 150 φυσικά πρόσωπα υψηλού κινδύνου, στα οποία γίνονται έλεγχοι πόθεν έσχες για υποκρυπτόµενα εισοδήµατα.

n Κάτοχοι ακινήτων που δεν δήλωσαν την αξία τους στη δήλωση εισοδήµατός τους και θα κληθούν για συµπληρωµατικές δηλώσεις.

n Οσοι δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΜΑΠ περιόδου 1997-2007 για ένα ή περισσότερα έτη, παρ’ ότι ήταν υπόχρεοι, θα κληθούν να υποβάλουν εκπρόθεσµες δηλώσεις φυσικών προσώπων.

n Λίστα µε 9.173 ΑΦΜ φυσικών προσώπων µε ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ, που αν και υπόχρεοι δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007.

Στη λίστα συγκαταλέγονται φορολογούµενοι µε µεγάλη περιουσία (ΦΜΠ) και ελεύθεροι επαγγελµατίες µε υψηλά εισοδήµατα.
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου