ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 4 ΣΗΜΕΙΩΝ
Α) Η απαλλαγή του Δημοσίου από το κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών αλλά και της καταβολής των συντάξεων στους συνταξιούχους κληρικούς.
Για το 2011 μισθοδοσία και συντάξεις κληρικών θα φτάσει...
τα 315 εκατομμύρια ευρώ.
Η μισθοδοσία των κληρικών από το ελληνικό Δημόσιο προκύπτει από νόμο του 1945..., ο οποίος, όμως, προέβλεπε ως αντιστάθισμα την υποχρέωση της Εκκλησίας να καταβάλει ως φόρο το 35% επί των ακαθάριστων εισπράξεων των ναών.
Οικονομικοί παράγοντες λένε ότι αυτός ο φόρος ουδέποτε αποδόθηκε...
Όλα τα έσοδα δηλώνονταν ως χορηγίες(!!!) και απαλλάσσονταν από τη φορολόγηση.
Β) Η υποχρεωτική καταβολή του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας από το σύνολο της Εκκλησίας(μονές, ιδρύματα, οργανισμοί κ.τ.λ.) και όχι μονάχα από την Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας.
Το 2009 η Εκκλησία πλήρωσε 800.000 Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ποσό όμως που αντιστοιχεί σε ένα μικρό κομμάτι για τα ακίνητα που διαχειρίζεται η Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας, και δεν αφορά στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που περιλαμβάνει μονές, ιδρύματα και μητροπόλεις.
Γ) Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν εκατοντάδες μοναστήρια.
Δ) Η Κυβέρνηση επιχειρεί να εντάξει την Εκκλησία( με τις μητροπόλεις, τις μονές, τα ιδρύματα και τους μη Κυβερνητικούς οργανισμούς που διαθέτει) στο σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας με οριοθετημένες υποχρεώσεις και συμμετοχές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου