Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η διαφθορά το κύριο πρόβλημα στην Ελλάδα

 

Η γάγγραινα της... διαφθοράς θεωρείται από την πλειονότητα των πολιτών σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία ως το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή κ. Επαμεινώνδα Πανά.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, οι περισσότεροι ερωτηθέντες δηλώνουν...
πεπεισμένοι ότι τελικά δεν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για μεγάλα σκάνδαλα, ενώ 8 στους 10 συμφωνούν ότι όταν σκέφτονται τη λέξη διαφθορά τους έρχονται αυτόματα στο νου υποθέσεις όπως το Βατοπαίδι, η Siemens και το Χρηματιστήριο.
Ως «ανεπίσημο» τρόπο επίλυσης προβλημάτων σε σχέση με τον δημόσιο τομέα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες αντιλαμβάνονται τις χάρες και τα ρουσφέτια. Το 53% θεωρεί μάλιστα ότι δεν είναι ηθικά λάθος να δίνει κάποιος χρήματα ή δώρα σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να καταφέρει να βρει το δίκιο του, εάν είναι αυτός ο μόνος τρόπος να πετύχει αυτό που θέλει.Περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ακόμη ότι είναι απαραίτητο να προσφέρεις επιπλέον χρήματα για να προχωρήσουν οι υποθέσεις σου στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου