Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK KAI TWITTER ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ;;;

Άπειρα είναι τα μηνύματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, όπου οι απογοητευμένοι πολίτες βρίσκουν... βήμα να εκφραστούν και με αρκετή διάθεση χιούμορ ή δυσαρέσκεια κατακρίνουν την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω, τα σπασμένα αλλονών», «Γιατί να πληρώσουμε, μαζί τα φάγαμε;», αποτελούν ορισμένα από τα μηνύματα που έχουν αναρτηθεί, όπως δημοσιεύονται σε δημοσίευμα της Δώρας Παυλίδου και του Γιάννη Νικολόπουλου στην εφημερίδα “Το Βήμα”.

«Σκοπός μας ήταν να προκαλέσουμε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης και όχι μόνο» επισήμανε ο Γιάννης Αλμπάνης (μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ) που διέδωσε το μήνυμα των αντιδράσεων στην Ελλάδα μέσω του Facebook και του λογαριασμού με τίτλο «Can΄t pay, won΄t pay. Solidarity to the people of Greece» («Δεν μπορούμε να πληρώσουμε, δεν θα πληρώσουμε. Αλληλεγγύη στους πολίτες της Ελλάδας»).

Σε λιγότερο από δύο ώρες, το συγκεκριμένο γκρουπ ξεπέρασε...
 τον ελληνικό κυβερνοχώρο και δέχτηκε αιτήματα φιλίας από εκατοντάδες πολίτες από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

«Η σελίδα έγινε πόλος έλξης και κινητοποίησης με απτά αποτελέσματα. Αύριο, ημέρα των πανεργατικών συλλαλητηρίων, θα υπάρξουν συγκεντρώσεις συμπαράστασης στο Βερολίνο,το Μπιλμπάο, τη Βουδαπέστη και το Λονδίνο», σημείωσε ο Γιάννη Αλμπάνης. «Το Ιnternet έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις όσων κινητοποιούνται εναντίον των θεσμών της παγκοσμιοποίησης, όπως είναι το ΔΝΤ, το ερέθισμα για την ανταλλαγή ιδεών και αντιλήψεων», προσέθεσε.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι αναρτήσεις στο Twitter, όπου οι χρήστες εξέφραζαν την αγανάκτησή τους, ενώ με καυστικά σχόλια αναφέρονταν στον έρπη του πρωθυπουργού, όπου και επικεντρώθηκε η προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ως στιγμιαίο ξέσπασμα χαρακτήρισε την αντίδραση μέσω Twitter ένας χρήστης, μιλώντας στην εφημερίδα "Το Βήμα". "Φυσικά και λέγονται πολύ έξυπνα πράγματα. Επικοινωνούνται εύκολα οι ιδέες, απλώς δεν ξέρω κατά πόσο όλο αυτό μετουσιώνεται σε δράση. Ας μην ξεχνάμε ότι για τη συμμετοχή στα social media προαπαιτείται η παραμονή μπροστά σε μια οθόνη και ο εναγκαλισμός με τον καναπέ", προσέθεσε
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου