Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΣΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Με κεντρικό σύνθημα «ορθή σκέψη + ορθή λογική = ορθή μετακίνηση... Περιορισμός του Ι.Χ.» η ανοικτή συνέλευση ποδηλατών και ποδηλατισσών «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ» διοργανώνει πανελλαδική ποδηλατοπορεία την Κυριακή 9 Μαΐου, «για Πεζοδρόμια - Ποδηλατόδρομους - Μέσα Μεταφοράς».

Περισσότερες από 29 πόλεις συμμετέχουν στην κινητοποίηση, μεταξύ των οποίων και η Αλεξανδρούπολη, με το Σωματείο Φίλων Ποδηλάτου. Την Κυριακή λοιπόν, στις 12 καλούνται τα μέλη του σωματείου και όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου, να συμμετέχουν στην ποδηλατοπορεία και με ορθοπεταλιές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, να διεκδικήσουν μια πιο ανθρώπινη πόλη και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αφετηρία και λήξη της διαδρομής θα είναι η πλατεία του Φάρου, ενώ στο τέλος της θα πραγματοποιηθεί κλήρωση δώρων με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων ποδηλάτου της πόλης μας. Και όπως μας λένε οι άνθρωποι του Σωματείου Φίλων Ποδηλάτου, ο καιρός είναι ιδανικός, η πόλη μας επίπεδη, καιρός να ξεσκονίσουμε τα ποδήλατα και να δώσουμε ένα μήνυμα υπέρ της χρήσης του ποδηλάτου στην πρωτεύουσα του Έβρου, του ιδανικού μέσου για κίνηση στην πόλη.

«Στοιχείο πολιτισμού σε οποιαδήποτε κοινωνία το ποδήλατο»

«Η περιοχή μας είναι ιδανική για ποδήλατο και η ποδηλατοδρομία αποτελεί...
μια πολύ καλή αφορμή, ένα κίνητρο για τους πολίτες που έχουν ποδήλατο, να συμμετέχουν μαζικά, ώστε να στείλουμε το μήνυμα της υιοθέτησής του στην κυκλοφορία μας στην πόλη» δήλωσε στη «Γ» ο πρόεδρος του Σωματείου Φίλων Ποδηλάτου Αλεξανδρούπολης κ. Εδουάρδος Σιγάλας.

Σημείωσε την αναγκαιότητα της ευρείας χρήσης του στη ζωή και την πόλη μας, καθώς «όλοι γνωρίζουμε τα αρνητικά του κυκλοφοριακού της» και υπογράμμισε πως το ποδήλατο αποτελεί το καλύτερο μέσο και πλέον «είναι καλή ευκαιρία να το θυμηθούμε». Σύμφωνα με τον κ. Σιγάλα, «η συμμετοχή μας στην πανελλαδική ποδηλατοδρομία έχει και σαν στόχο να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η χρήση του ποδηλάτου συμβάλλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, σε πιο ανθρώπινες πόλεις. Είναι στοιχείο πολιτισμού σε οποιαδήποτε κοινωνία. Ας πάρουμε παράδειγμα τους δυτικούς που έχουν στη ζωή και την κουλτούρα τους το ποδήλατο».

Σε αναμονή για τους ποδηλατοδρόμους

Σε ό,τι έχει να κάνει με το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων που στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και επίσημα, το Σωματείο Φίλων Ποδηλάτου έχει καταθέσει τις ενστάσεις αλλά και τις προτάσεις του και αναμένει τα επόμενα βήματα από τη δημοτική αρχή.

«Σαφώς και είμαστε υπέρ των ποδηλατόδρομων, ωστόσο έχουμε τις ενστάσεις μας που τις έχουμε γνωστοποιήσει και στη δημοτική αρχή και στα ΜΜΕ, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα θέματα της ασφάλειας. Έχει εξαλειφθεί το επικίνδυνο κενό με τα υπερυψωμένα περβάζια που υπήρχαν στις άκρες. Θέλαμε κολωνάκια στην εξωτερική πλευρά των ποδηλατοδρόμων για να ξέρει ο ποδηλάτης τα όριά του αλλά και για να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα» επεσήμανε ο κ. Σιγάλας και πρότεινε εκ νέου καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου