Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την Παρασκευή, 7-5-2010, υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον ανάδοχο εργολάβο σύμβαση για την ασφαλτόστρωση διαφόρων οικισμών του Δήμου, όπως για παράδειγμα, του Απαλού, της Χιλής, του Άβαντα, αλλά και τμημάτων του ιστού της πόλης, με χαρακτηριστικότερο αυτό της περιοχής της ιχθυαγοράς, που θα ασφαλτοστρωθεί προκειμένου να αποτελέσει έναν ευπρεπισμένο και πολύ καλό χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος, κ. Αλεξανδρής, μετά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε τα εξής:...
«Σήμερα υπέγραψα μια σύμβαση για ένα ακόμη έργο, που αφορά ασφαλτοστρώσεις σε περιοχές του Δήμου μας. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, στην πόλη μας γίνονται πολλά έργα που πραγματικά βελτιώνουν τη ζωή των συμπολιτών μας και κάθε φορά που υπογράφω μια σύμβαση ανάθεσης και εκτέλεσης ενός έργου, αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, καθώς οι διαδικασίες που προηγούνται και αφορούν τη σύνταξη της μελέτης και την εξεύρεση των απαιτούμενων πιστώσεων είναι ιδιαίτερα επίπονες και χρονοβόρες.

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ξεπερνούσε το 1.000.000 και με την έκπτωση έφτασε στις 650.000 και ο χρόνος περαίωσής του θα είναι 8 μήνες. Όπως μας διαβεβαίωσε, όμως, ο εργολάβος το έργο αυτό θα τελειώσει πολύ νωρίτερα.

Είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο, γιατί τον προηγούμενο χρόνο δεν κάναμε ασφαλτοστρώσεις, καθώς έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσουμε τις υδρεύσεις και τις αποχετεύσεις, αφού σε όλην την έκταση του Δήμου προβαίνουμε σε αντικατάσταση των δικτύων, ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα νερού.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα της έμμεσης συμβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη μείωση της ανεργίας στον τόπο μας, καθώς σε όλα τα εκτελούμενα έργα εργάζονται συμπολίτες μας, εργάζεται ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό.

Βέβαια, ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών μας για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. Στους οικισμούς, για παράδειγμα, που έχουμε κάνει την αποχέτευση, θα έπρεπε να περιμένουμε να γίνει και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Γιατί αλίμονο, αν κάναμε αμέσως την ασφαλτόστρωση, στη συνέχεια τη χαλούσαμε και την ξανακάναμε, αφού ολοκληρώναμε την ύδρευση. Έτσι, λοιπόν, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώνουμε την παρέμβασή μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου