Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ

Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, μία ημέρα μετά τα δραματικά γεγονότα που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας και έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

«Φωτιά και αίμα στους δρόμους της Αθήνας» είναι ο τίτλος που φιγουράρει στα διεθνή πρακτορεία και τις δικτυακές εκδόσεις εφημερίδων με το σκηνικό βίας να επισκιάζει τη μαζικότητα της συγκέντρωσης κατά των οικονομικών μέτρων.

Στις πρώτες θέσεις της βρετανικής ειδησεογραφίας παραμένει από την Τετάρτη η Ελλάδα, αν και οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες για μία από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η δήλωση του Κάρολου Παπούλια ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου» είναι ο τίτλος της είδησης...
 στο BBC που συνοδεύεται από αναλύσεις, φωτογραφίες, βίντεο και τη μαρτυρία του ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου στην Αθήνα.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press κάλυψαν με επείγοντα τηλεγραφήματα όλα τα γεγονότα στην Αθήνα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για «δολοφονική πράξη».

Σε όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι μεγάλη η προβολή των γεγονότων στην Αθήνα, σημειώνοντας την «τραγική κατάσταση» της ελληνικής οικονομίας, τα «σκληρά μέτρα» και τις «μαζικές αντιδράσεις».

Για «ημέρα θανάτου και πένθους» μιλούν τα γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης. «Κλιμακώνονται οι ελληνικές διαμαρτυρίες κατά του ΔΝΤ» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel.

«Απεργία στην Αθήνα: Τρεις νεκροί σε τράπεζα στις φλόγες. Ανταρτοπόλεμος μπροστά στη Βουλή» είναι ο πηχυαίος τίτλος στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου της Repubblica. «Το ευρώ χάνει αξία, σε κίνδυνο Ισπανία και Πορτογαλία» είναι τα άρθρα με τα οποία συνοδεύει η ιταλική εφημερίδα τα γεγονότα στην Ελλάδα.

Οι γαλλικές εφημερίδες μεταδίδουν ψηλά στις δικτυακές εκδόσεις τους τις εξελίξεις στην Ελλάδα. «Τρεις νεκροί από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα» γράφει η Liberation σημειώνοντας ότι η αστυνομία είναι σε γενική επιφυλακή.

Πρώτη είδηση η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς και στα διεθνή οικονομικά μέσα ενημέρωσης, που συνοδεύουν τη λέξη πένθος με την παρατήρηση ότι σήμερα ψηφίζονται τα επώδυνα μέτρα.

«Η Ελλάδα συζητά τις περικοπές προϋπολογισμού δεδομένου ότι το έθνος πενθεί τα θύματα διαμαρτυρίας», γράφει το Bloomberg.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου