Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΤΟ 19Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΔΑ

Ραντεβού στον Έβρο δίνουν και φέτος οι λάτρεις της μοτοσικλέτας, απ’ όλη τη χώρα. Μετά την περσινή βόλτα στη Σαμοθράκη, φέτος θα έχουν ως προορισμό τις όχθες του ποταμού Άρδα. Η 29η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών, θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Μαΐου στις Καστανιές, όπως πριν από ακριβώς 5 χρόνια και όπως προσδοκούν οι διοργανωτές, αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 4.000 μοτοσικλέτες.


Μέχρι στιγμής, δεν έχει ακόμη καθοριστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο είθισται να περιλαμβάνει συναυλίες από μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας μας κι όχι μόνο. Οι προετοιμασίες της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας βρίσκονται...

 στο αποκορύφωμά τους, αν και η επιλογή του Άρδα, που διαθέτει ήδη κάποιες πολύ βασικές υποδομές, διευκολύνει σημαντικά το έργο των διοργανωτών.

Για φέτος, εκτός από τις Καστανιές, υποψήφιος τόπος διεξαγωγής ήταν και η Ασπροβάλτα, αλλά και η Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, η επιλογή της πρωτεύουσας του Έβρου, στην οποία είχε γίνει η πανελλήνια συνάντηση το 1999, δεν στάθηκε δυνατή, λόγω του ιδιόρρυθμου καθεστώτος που επικρατεί στο κάμπινγκ. Όπως λένε οι άνθρωποι της μοτοσικλέτας, «δεν είναι δυνατόν, για μια τέτοια διοργάνωση, που θα έρθουν τόσοι επισκέπτες και θα αφήσουν χρήματα στον τόπο μας, να μας ζητούν ορισμένοι λεφτά για μας δώσουν χώρο».

Όπως αναφέρει στη «Γ» το μέλος του Δ.Σ. της ΜΟΤΟΕ Κριτής Κριτού, και για τη φετινή συνάντηση, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα συμμετέχουν αρκετές χιλιάδες μοτοσικλετιστές και αναβάτες, από διάφορες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, τονίζει πως θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να φροντίσουν όλο το μήκος του οδικού δικτύου του νομού, ώστε να είναι ασφαλές και να μην υπάρξουν τραγικά γεγονότα. Η κατάσταση του οδικού δικτύου σήμερα, σε πολλά σημεία, είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη, κάτι που προβληματίζει πολύ τους διοργανωτές.

Ωστόσο, επειδή το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε λόγο για να μην επιλεγεί ο Έβρος, γεγονός που θα πρέπει να εκτιμηθεί από τους αρμόδιους και να μεταφραστεί σε άμεσες διορθωτικές παρεμβάσεις, όπου υπάρχουν προβλήματα.
ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου