Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

O EΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ FORMULA 1 ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ


Ο τρίτος διαδοχικός αγώνας επί ασιατικού εδάφους διεξάγεται στο Μπαχρέιν το τριήμερο 24-26 Απριλίου. Πρόκειται για τον τέταρτο γύρο μέσα σε διάστημα μόλις πέντε εβδομάδων στη φετινή σεζόν της F1.
Το GP Μπαχρέιν είναι το τελευταίο πριν από την έναρξη της "ευρωπαϊκής σεζόν", στην Βαρκελώνη τον επόμενο μήνα
Η κατασκευή του Bahrain International Circuit ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2002 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2004, λίγες μέρες πριν φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα F1 που έγινε ποτέ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κόστισε συνολικά 150 εκ. δολάρια.
Το υπερσύγχρονο αυτό σιρκουί βρίσκεται στην έρημο του Σακχίρ, περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μανάμα, και η σχεδίασή του φέρει την υπογραφή του Χέρμαν Τίλκε. Πρόκειται για ένα ...τυπικό design από τον διάσημο γερμανό αρχιτέκτονα, θυμίζοντας έντονα την Σεπάνγκ και την Σανγκάι.
Διαθέτει μεγάλες ευθείες οι οποίες ακολουθούνται από στενές στροφές, κάτι που, σε συνδυασμό με το μεγάλο πλάτος της, ευνοεί τις προσπάθειες για προσπέρασμα.
Επίσης, θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή σιρκουί του κόσμου, καθώς έχει πολύ μεγάλες εξόδους διαφυγής, συγχωρώντας τα οδηγικά λάθη.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πιλότοι στο Σακχίρ, έχει να κάνει με την έλλειψη πρόσφυσης λόγω άμμου, η οποία μεταφέρεται στο οδόστρωμα από ισχυρούς ανέμους, σύνηθες καιρικό φαινόμενο για την περιοχή.
Στο Σακχίρ έχει και ένα χαρακτηριστικό μοναδικό στην F1, καθώς αντί της παραδοσιακής σαμπάνιας, οι οδηγοί ανοίγουν μπουκάλια μη αλκοολούχου ροδόνερου με το όνομα Waard στο βάθρο των νικητών.
Το GP Μπαχρέιν είναι το τελευταίο πριν από την έναρξη της "ευρωπαϊκής σεζόν", στην Βαρκελώνη τον επόμενο μήνα.
Για να δουμε αν η ferrari και η machlaren mercendes θα φανούν ποι έτοιμες και γρήγορες για να αναίβουν βάθρο στον αγώνα του μπαχρέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου