Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΟΤΑΝ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Η αιμοραγία από το αυτί είναι μιά από τις περιπτώσεις που χρειάζονται άμεσα ιατρική γνωμάτευση και αντιμετώπιση, γιατί θα πρέπει να διαπιστωθεί από πού τρέχει το αίμα.
Αρχικά χρειάζεται να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να κάνουμε κάποια πράγματα μέχρι να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο.Αιτίες αιμορραγίας από το αυτί:
Η αιμορραγία στο αυτί μπορεί να προέρχεται είτε από απλό τραυματισμό, οπότε η αιμορραγία θα σταματήσει γρήγορα, είτε από ρήξη του τυμπάνου (συνήθως κατά τη ρήξη του τυμπάνου αισθάνεται οξύ πόνο και μετά πονοκέφαλο και κώφωση), οπότε θα ακολουθήσει αιμορραγία, είτε από πτώση ή από τραύμα στο κεφάλι που θα συνοδεύεται από κάταγμα.
Στην τελευταία περίπτωση, το υγρό που θα τρέχει από το αυτί θα έχει ανοικτό ροζ χρώμα γιατί είναι αναμεμιγμένο με εγκεφαλονωτιαίο υγρό.
Βάζουμε το άτομο σε τέτοια θέση ώστε να είναι καθισμένος με το κεφάλι γερμένο προς την πλευρά του αυτιού που αιμορραγεί.
Έτσι διευκολύνεται η ροή του αίματος από το αυτί.Βάζουμε και στερεώνουμε εξωτερικά μια ελαφρά αποστειρωμένη γάζα ή καθαρό ύφασμα ή βαμβάκι, ανάλογα τί διαθέτουμε.
Αν μπορούμε Eλέγχουμε την αναπνοή και το σφυγμό του.
Τον μεταφέρουμε άμεσα στο πλησιέστεριο νοσοκομείο προσπαθώντας να βρίσκεται στην παραπάνω θέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου