Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΑΘΩΟΙ ΔΗΛΟΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΒΓΑΛ

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στις απολογίες τους οι τρεις εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση εκβίασης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, με την προμήθεια-«μαμούθ» των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κατηγορούνται για εκβίαση και δωροδοκία.
Μάλιστα ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε, ότι χτύπησαν τον ίδιο για να εξοντώσουν τους Τσιτουρίδη και Ψωμιάδη, προκειμένου να υπονομεύσουν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Και πρόσθεσε με νόημα: «Μετά φάνηκαν όλα. Όταν αποκαλύφθηκε το Βατοπαίδι. Ας όψεται ο Ρουσόπουλος...»Ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε πως από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ζήτησε και έλαβε χρήματα και ότι η διαδικασία της υπαγωγής μιας εταιρίας στο καθεστώς επιείκειας, στο πλαίσιο έρευνας της Επιτροπής για καρτέλ, είναι τόσο αεροστεγής ώστε δεν χωρούν «λαδώματα».
Τέλος ο έμπορος σιτηρών κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως ποτέ δεν ζήτησε χρήματα από τον κ. Παπαδάκη αλλά ότι εκείνος του υποσχέθηκε το επίμαχο ποσό, ενώ επανέλαβε πως οι προανακριτικές του καταθέσεις - στις οποίες αναφέρεται στο πως θα μοιράζονταν τα χρήματα – «είναι προϊόν σωματικής και ψυχολογικής βίας» που υπέστη στην Ασφάλεια μετά την επ' αυτοφώρο σύλληψη του.
Την Πέμπτη αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου