Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η αλήθεια: Για 13.4 δις ευρω χρεοκόπησαν την Ελλάδα οι μαιμουδες της τριμερούς

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ο Παπαχελας και ο Καρατζαφερης με το ζόρι επέβαλαν τον Παπαδήμο. Ο Παπαδήμος έκανε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

ΓΙΑ 13 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ TA CDS.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.

ΟΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ....
ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.

Ακολουθουν αναλύσεις...


1. To πρώτο βραβείο για τη κυβέρνηση του “τεχνοκράτη” Παπαδήμου: Selective default (Επιλεκτική Χρεοκοπία)


Η Ελλάδα ήδη υποβαθμίστηκε στη κατηγορία C από τη Moody’s και τη κατηγορία SD (Selective Default) από τη Stadard & Poor’s. Το περίμενα, επαληθεύτηκα και περιμένω και άλλες διεθνούς επιπέδου “αναγνωρίσεις”.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται όχι μόνο για αντικειμενικούς λόγους αλλά και για υποκειμενικούς. Το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν μπορεί να επιλυθεί απο καμικάζι και καλούς ανθρώπους. Χρειάζονται σωστοί άνθρωποι με ταλέντο και τυπικά προσόντα. Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης δεν είναι οι κατάλληλοι να συμμετέχουν σε τέτοιο έργο. Η αποδοσή τους είναι ανάλογη των ελλήνων πολιτικών, των οποίων η απόδοση δεν είναι μετρήσιμη όπως θα έλεγε ένας πειραματικός φυσικός.


March 9, 2012

2. Organized default (Οργανωμένη Χρεοκοπία)


Aνακοινώθηκε το αποτέλεσμα του PSI. Στη συνέχεια εξηγώ αναλυτικά τι προκύπτει από όσα διέρρευσαν. Αυτα που γράφω είναι δουλειά και υποχρέωση ενος σοβαρού ΜΜΕ να το κάνει.
Η Ελλάδα ήθελε να μαζέψει 206 δις ευρω.

Μαζεύτηκαν 152 δις (85.8% συμμετοχή) που υπάγονταν στο Ελληνικό Δίκαιο. Συνεπώς συνολικά (100% συμμετοχή) ήταν 152x100/85.8=177 δις

Επίσης μαζεύτηκαν 20 δις (67.7% συμμετοχή) που δεν υπάγονταν στο Ελληνικό Δίκαιο. Συνεπως, συνολικά (100% συμμετοχή) ήταν 20x100/67.7=29 δις

Πραγματι 177+29=206 δις ευρώ.

Συνολικά μαζεύτηκαν 152+20=172 δις (172/206= 83.5% ) Ολα αυτά χωρίς την επιβολή ρητρών (CAC)

Ρήτρες μπορούν να μπουν μόνο στα υπαγόμενα στο ελληνικό δίκαιο ομόλογα. Το εχω ήδη υπολογίσει και ειναι 177 δις.

Με τις ρήτρες ενεργοποιημένες μαζεύτηκαν 177+20=197 δις (197/206=95.6%).

Η κυβέρνηση εδωσε αν εχω καταλάβει περιθώριο ως τις 23 Μαρτίου για να μαζευτουν και τα υπόλοιπα 9 δις απο τα ομόλογα που δεν υπάγονται στο Ελληνικό Δίκαιο (…).

Η Ευρωζώνη εφόσον η συνολική συμμετοχή ξεπέρασε το 90% θα προχωρήσει τη συμφωνία-τάφο με την Ελλάδα.

Η χρήση των CACs σύμφωνα με τη γνώμη μου αλλά και τη διεθνή βιβλιογραφία σημαίνει οργανωμένη χρεοκοπία. Το αν πληρωθουν τα CDS εξαρτάται απο την ISDA, που πιστεύω σύντομα θα συνεδριάσει.

Ιστορική μέρα για την Ελλάδα, η σημερινή μέρα, η μέρα της οργανωμένης χρεοκοπίας.

Πως να μη χρεοκοπούσε ένα κράτος όπου η οργανωμένη χρεοκοπία αναγνωρίζεται σαν νίκη και μάλιστα διεθνώς! Υπάρχει προχωρημένο στάδιο διαπλοκής και σήψη μέχρι το κόκκαλο!!!

Για να προχωρήσει η συμφωνία-τάφος με την Ελλάδα, η ευρωζώνη απαιτούσε επιτυχία του 90% του PSI, δηλαδή συγκέντρωση (0.9x206 δις ευρώ) 185.4 δις ευρώ.

Η Ελλάδα μάζεψε 172 δις ευρώ. Αν είχε 185.4-172= 13,4 δις ευρώ δεν θα ενεργοποιούντο τα CACs δηλαδή δεν θα υπήρχε πιστωτικό γεγονός και δεν θα πληρωνόντουσαν τα CDS.

ΓΙΑ 13 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Αυτό θα έπρεπε να ειπωθεί απο τα Ελληνικά ΜΜΕ αντί να διαφημίζεται σαν επιτυχία η ολοκλήρωση του PSI και η αρχή της διαδικασίας μιας οργανωμένης χρεοκοπίας…

Θεωρώ δεδομένο ότι έρχονται χειρότερα. Δεν θα με ξενίσει ένας πόλεμος ή μια αλλαγή συνόρων προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη των δανειστών.


March 10, 2012

3. Αρχισαν τα βραβεία της “επιτυχίας” του PSI να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Oι παραλήπτες στην Ελλάδα ακόμη πανηγυρίζουν σαν μαιμούδες…


H ISDA αναγνώρισε ως πιστωτικό γεγονός τη χρήση των CACs (credit default) με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα CDS. H Ελλάδα χρεοκόπησε. Η απόκρυψη του γεγονότος απο τα ΜΜΕ που ζητωκραυγάζουν σαν μαιμούδες για την επιτυχία του PSI είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας και προορίζεται για την εσωτερική κατανάλωση.
Οίκος Fitsch: υποβάθμιση της Ελλάδας σε RD (restricted default) δηλαδή περιορισμένη χρεοκοπία.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση οργανωμένης χρεοκοπίας και έπονται τα χειρότερα. 
ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου