Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για το νέο κόμμα

23kammΗ διακήρυξη
 «Σαν σήμερα ξεκίνησε την επανάσταση ο Υψηλάντης. Ελπίζουμε να κάνουμε και εμείς μια ειρηνική επανάσταση», είπε μιλώντας στην τηλεόραση, ο Πάνος Καμμένος.
Και όλα αλλάζουν άρδην στο πολιτικό σκηνικό και στον δεξιό χώρο. Ανακοινώθηκε λοιπόν μέσω διαδικτύου, η ιδρυτική διακήρυξη...
του νέου κόμματος, ενός πολιτικού σχηματισμού με χαρακτηριστικά αντιμνημονιακού κινήματος.
Το κόμμα, ονομάζεται «Ανεξάρτητοι Έλληνες», κινείται στο χώρο της Λαϊκής Δεξιάς, με το μπλε χρώμα κυρίαρχο και έναν γλάρο μέσα στο λογότυπο. Στο μήνυμά του που συνοδεύει τη διακήρυξη, ο Πάνος Καμμένος υπογραμμίζει: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».
Η διακήρυξη
«Οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα ‘Ανεξάρτητοι Έλληνες’».
Ο φορέας διακηρύσσει ότι: «Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας, απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια, απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους, απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας, απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:
α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ. β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων. Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.
Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες. Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά. Τα παραπάνω προτάθηκαν από 196.400 Ελληνίδες και Έλληνες μέσω του διαδικτύου και αποτελούν τον αρχικό κορμό και την ιδεολογική βάση του κινήματος των πολιτών και θα διαμορφωθούν στη συνέχεια από ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας και διαλόγου».
Αλλάζουν όλα άρδην...
Είναι πλέον φανερό ότι η ΝΔ έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πάντως, αυτό είναι το λιγότερο και δεν αφορά στο μέσο πολίτη.
Η ΝΔ επέλεξε να μπει στο κάδρο του μνημονίου και να απογοητεύσει πάρα πολύ κόσμο. Πλέον, αναπτύσσεται μια νέα πολιτική δύναμη στα δεξιά, με λαϊκά χαρακτηριστικά και κινηματική λογική. Και οι αριθμοί, είναι αμείλικτοι: 196.400 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια διαδικασία, γυρίζοντας την πλάτη στα κόμματα, τα οποία πλέον κατηγορούνται από πάρα πολλούς για την παρακμή. Αυτό και μόνο, μιλά από μόνο του.
Νίκος Χιδίρογλου

 www.elora.gr

3 σχόλια:

  1. Για το πούτσο καβάλα ο καμμένος... Θέλει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ Η ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ . ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ . ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή