Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

H πιο απαράδεκτη δήλωση που έκανε ποτέ τέως Ελληνας Πρωθυπουργός

Απαράδεκτος για άλλη μια φορά ο Κώστας Σημίτης - Ξέχασε προφανώς ποιος έφερε την Goldman Sachs στην Ελλάδα και γιατί!!

Γιώργος Αδαλής

Την πιο απαράδεκτη δήλωση που έκανε ποτέ τέως Ελληνας Πρωθυπουργός, πραγματοποίησε ο Κώστας Σημίτης μιλώντας χτες , με τον επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντάνιελ Κον-Μπέντιτ, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου των Πρασίνων, στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, αν υπήρχε, θα κρατούσε...
δύο με τρεις ώρες».

Ο άνθρωπος που επί των ημερών της Πρωθυπουργίας του, η χώρα μας ξόδεψε αστρονομικά ποσά σε εξοπλισμούς, είχε το θράσος να αναφερθεί στις εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας μας λέγοντας ότι πρέπει να τις μειώσουμε ή να τις … καταργήσουμε «γιατί πλέον η Τουρκία δεν είναι εχθρός μας»!

Ξέχασε προφανώς ο πρώην Πρωθυπουργός, ότι ο υπουργός Αμυνας των Κυβερνήσεών του, κατηγορείται ότι αγόραζε υποβρύχια που μπατάρουν, αεροπλάνα τυφλά χωρίς ραντάρ και η Κυβέρνησή του έκλεινε τεράστιες συμφωνίες για συστήματα ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων που δεν δούλεψαν ποτέ!

Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων για εξοπλισμούς, που η χώρα μας δεν είχε καν τη δυνατότητα να σκεφτεί ότι θα αποκτήσει!

Αγορές εξοπλισμών με την μέθοδο Offset (από τις ΗΠΑ κυρίως), δηλαδή, «πουλάω αεροπλάνα, δεν έχεις λεφτά, σου βρίσκω τράπεζα να σου δανείσει κι εσύ απλά τα παραλαμβάνεις»!!!

Τα ξέχασε ο Κώστας Σημίτης αυτά;

Ξέχασε ότι οι τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες των Κυβερνήσεών του , μαζί με τον «Νόμο Λαλιώτη» («Μαθηματικός Τύπος») για τους διαγωνισμός των Δημοσίων Εργων, ήταν οι δύο κύριες αιτίες που καταληστεύτηκε το δημόσιο χρήμα και αυξήθηκε κατακόρυφα ο δανεισμός μας με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το Δημόσιο χρέος της χώρας;

Ξέχασε άραγε ότι όλη η Ευρωπαϊκή βοήθεια ξοδεύτηκε σε δρόμους και γεφύρια για να οικονομούν τρεις – τέσσερις οικογένειες εργολάβων με έργα που τελικά δεν άξιζαν ούτε το 1/10 της πραγματικής τους αξίας και όλα τα υπόλοιπα πήγαιναν σε μίζες, και κομπίνες;

Ξέχασε ο Κώστας Σημίτης την «δημιουργική λογιστική» που διδάχτηκε από την Goldman Sachs , την οποία έφερε στην Ελλάδα αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, και «μαγείρευαν» όλα τα στοιχεία των δημόσιων λογαριασμών;

Ξέχασε ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα με εντολή του και άρχισαν εκ των έσω να αλλοτριώνουν και να εκμαυλίζουν την χώρα και να ετοιμάζουν το σχέδιο «Δούρειος Ίππος» για τον έλεγχο της Ευρωζώνης ;;

Τα ξέχασε όλα αυτά κι έρχεται σήμερα να μας πει ότι η Τουρκία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα σε 3 με 4 ώρες;;;

Το κυριότερο που ξέχασε να μας πει ο Κ.Σημίτης είναι ότι επί των ημερών του, η Γερμανία, άλωσε την Ελληνική αγορά και μια παρωνυχίδα ήταν το σκάνδαλο της Siemens. Και όλως τυχαίως, την περίοδο αυτή, στέλεχος του Γερμανικού Κυβερνόντος κόμματος ήταν ο αδελφός του!!!

Τέτοια ιταμή δήλωση δεν θα την έκανε ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας, ακόμη κι αν ήταν αλήθεια! Δεν θα την έκανε ούτε ο πιο ανυποψίαστος Ελληνας σε συζήτηση στο καφενείο.

Πόσο μάλιστα ένας τέως Πρωθυπουργός σε εκδήλωση ξένου κόμματος στο Εξωτερικό!

Να πλήρωναν ο Ερντογαν και ο Γκρουέφσκι, δεν θα έβρισκαν στη δεδομένη χρονική στιγμή καλύτερο «σύμμαχο» για να προωθήσουν διεθνώς τις θέσεις τους εναντίον της χώρας μας!

Με τέτοια καμώματα, ο ... πάλαι ποτέ «καταλληλότερος» του ΠΑΣΟΚ που θυσιάστηκε μέσα σε μια νύχτα ως άλλη Ιφιγένεια, νομίζει ότι θα ξαναέρθει στην Εξουσία, για να σώσει την χώρα, παρέα με τους εκατοντάδες Τσουκάτους που σήμερα είναι ... παροπλισμένοι!!!

Θα μου πείτε βέβαια, αυτά που έκανε ο Σημίτης μπροστά σε αυτά που έκανε ο ... διάδοχος του βασιλικού θρόνου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, μοιάζουν σε ορισμένους ως ... παιδικές σκανταλιές!!!

Οπως και να έχει, σε τούτη εδώ τη χώρα, το θράσος και τα θρασίμια βρίσκονται σε αφθονία! Και αυτό το γεγονός είναι το μοναδικό στο οποίο καταλόγιζα και θα καταλογίζω ευθύνες στον Ελληνα πολίτη!

Πουθενά αλλού, παρά μόνο στο σημείο ότι ανέχεται κάθε λογής θρασίμια να ομιλούν εξ ονόματος του και να λένε ότι πιο χονδροειδέστατο κατεβάζει ο νους τους προκειμένου να ανακτήσουν την εξουσία!

www.aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου