Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Δες με τι μοιάζει η ακτινοβολία ενός Wifi

PictureΗ ακτινοβολία δεν είναι κάτι το ορατό. Το wifi εκπέμπει ακτινοβολία. Ίσως αν μπορούσες να την δεις να καταλάβαινες καλύτερα ότι δεν είναι και τόσο καλό για σένα. Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις των εταιριών, πολλοί ειδικοί τονίζουν ότι... είναι πολύ καλύτερο κι ασφαλές το ενσύρματο διαδίκτυο ειδικά όταν το κομπιούτερ βρίσκεται μέσα ή κοντά στην κρεβατοκάμαρα... 
Ο φοιτητής Luis Hernan από το Πανεπιστήμιο του Newcastle παρήγαγε αυτές τις φωτογραφίες του αόρατου ασύρματου δικτύου.
Όμως ένας φοιτητής δημιούργησε μια σειρά από ζωντανές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν με τι μοιάζουν τα δίκτυα που μας κρατάνε συνδεδεμένους με το ίντερνετ.

Οι εικόνες, που δημιούργησε ο Luis Hernan από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, δείχνουν φάσματα του Wi-Fi που στροβιλίζουν με τις φωτεινές τους ακτίνες.

Έχουν παραχθεί στο πλαίσιο του έργου Digital Ethereal Hernan, το οποίο στοχεύει να φέρει τον αόρατο κόσμο γύρω μας στη ζωή. (κάνε κλικ στις εικόνες)
Ο Hernan έχει επίσης δημιουργήσει μια εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν, για συσκευές Android που ονομάζεται Kirlian , η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να δουν την ισχύ του Wi-Fi γύρω τους.

Μήπως να το ξανασκεφτείς αυτό το θεματάκι με το wifi...; ;)

©2013 AllNewz  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου