Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «αγαπημένο» κορίτσι του Στουρνάρα και φερόμενη ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Τ.Τ θα μπει στην θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας Ελλάδος; [photo]



Μπορεί η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα ωστόσο ο ίδιος φαίνεται πως ετοιμάζεται πυρετωδώς και ήδη έχει...
κάνει τις πρώτες κινήσεις για τη στελέχωση του επιτελείου του.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Βηματοδότη ο κ. Στουρνάρας έχει ζητήσει να τοποθετηθεί στη θέση του υποδιοικητή η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και να αντικαταστήσει την κυρία Ελένη Δενδρινού-Λουρή (η θητεία της οποίας λήγει).
Μάλιστα σε όσους λένε γιατί η κα Σακελλαρίου να εγκαταλείψει τη νευραλγική θέση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για μία θέση υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος, η απάντηση που έρχεται είναι πως η νέα θέση θα είναι για έξι χρόνια. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε και πως είναι προσωπική επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα.

Που έχουμε ξανά ακούσει όμως το όνομα Αναστασία Σακελλαρίου;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του  e-reportaz το όνομα της  διευθύντριας του ΤΧΣ είχε ακουστεί στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αναλυτικά το δημοσίευμα έγραφε:
Παρά το σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη του e-reportaz για εμπλοκή της διευθύντριας του ΤΧΣ, στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η κυρία Σακελλαρίου παραμένει στη θέση της.
Παρά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της για απιστία στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και συγκεκριμένα για την αναχρηματοδότηση τον Ιανουάριο του 2012 των δύο ομολογιακών δανείων, συνολικού ύψους 38,5 εκατ. ευρώ, προς την επενδυτική και εμπορική εταιρεία ΔΕΜΚΟ, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο κύριος Στουρνάρας παρείχε πλήρη κάλυψη κι «εμπιστοσύνη» στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαρίου.
Εξ άλλου, όπως δήλωσε, ούτε η ίδια προτίθεται να παραιτηθεί από το τιμόνι του ΤΧΣ.
Το ΤΧΣ σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική. Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Λίγο νωρίτερα ο κύριος Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό δήλωσε:
«Κοιτάξτε, εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία Σακελλαρίου, στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα».
Απορίες και εύλογα ερωτηματικά αφήνει ο κυβερνητικός χειρισμός στην υπόθεση της κυρίας Αναστασίας Σακελλαρίου, η οποία παραμένει «αλώβητη» στον θώκο της, παρά τις διώξεις. Δεν έχει κλείσει εβδομάδα, μετά τα σκάνδαλα Τομπούλογλου και Λιάπη, που οι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί, μας διαβεβαίωναν ότι «στελέχη που διώκονται ή έστω υπάρχουν υπόνοιες για απάτη ή απείθεια θα απομακρύνονται από τις διορισμένες θέσεις τους».
Μήπως το αγαπημένο κορίτσι του κυρίου Στουρνάρα, Προβόπουλου και Τόμσεν έχει κι άλλα «προσόντα» (και δεν εννοώ ερωτικά) που την καθιστούν αναντικατάστατη;
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου