Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Farage: “Το ευρώ είναι η καταστροφή της Ελλάδας

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προέβλεψε ο ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) Nigel Farage, λέγοντας ότι... έτσι θα υποτιμήσει το νόμισμά της και θα γίνει «καυτός» τουριστικός προορισμός.



Μιλώντας στο ετήσιο τουριστικό συνέδριο ΙΤΤ στη Μάλτα, ο Farage δεσμεύτηκε μάλιστα να αγοράσει ένα «πακέτο» διακοπών στην Ελλάδα από βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο, όταν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το Travel Weekly.

Αναλυτικότερα, ο Farage χαρακτήρισε το ευρώ «καταστροφή» και είπε πως η Ελλάδα θα φύγει και θα επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα.

«Θα υποστούν ραγδαία υποτίμηση, πιθανότατα της τάξης του 75%, και όλοι εσείς θα έχετε αρκετή δουλειά, διότι η Ελλάδα θα γίνει ο Νο1 προορισμός διακοπών στον κόσμο» είπε.

«Όταν συμβεί αυτό έχω δεσμευτεί δημόσια να πάω στο ταξιδιωτικό πρακτορείο της γειτονιάς μου και να κλείσω ένα πακέτο διακοπών με 7 διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε επίσης.

Ο Farage πρόσθεσε πως η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 28% από το 2008, ποσοστό που ξεπερνά τον ρυθμό συρρίκνωσης 16% της βρετανικής οικονομίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησε στη δημιουργία κράτους πρόνοιας και εθνικού συστήματος υγείας.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία προοπτική οποιασδήποτε βελτίωσης, επειδή η Μεσόγειος θα εισέλθει τώρα σ’ ένα αποπληθωριστικό σπιράλ» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πολιτικό, η ιδέα του ευρώ πουλήθηκε στον κόσμο στη βάση του ότι οι ταξιδιώτες δεν θα χρειαζόταν να αλλάζουν τα λεφτά τους, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά πως μια από τις χαρές του ταξιδιού είναι να βιώνεις νέες εμπειρίες όπως η μετατροπή βρετανικών λιρών σε γαλλικά φράγκα ή ισπανικές πεσέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου