Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ο Elon Musk χαρίζει τις πατέντες της Tesla με σκοπό την επικράτηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων


Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Elon Musk, ιδρυτής μεταξύ άλλων των εταιρειών Tesla και Space X, μας έχει εκπλήξει ευχάριστα με τα κατορθώματα του, με τη σημερινή ημέρα να είναι ακόμα μια από αυτές.

Σε ανακοίνωση του στο επίσημο blog της εταιρείας, ο Musk δηλώνει ότι... η Tesla Motors, ο γνωστός κατασκευαστής ηλεκτροκίνητων πολυτελών αυτοκινήτων διαθέτει πλέον τις πατέντες της σε όσους θέλουν «καλή τη πίστη να τις χρησιμοποιήσουν», χωρίς να προτίθεται να προβεί σε μήνυση.

Με τίτλο "Όλες οι πατέντες μας ανήκουν σε εσάς", ο ιδρυτής της Tesla δε χάνει την ευκαιρία στο μήνυμα του να προχωρήσει σε αυτοκριτική για τη μέχρι τώρα στάση της εταιρείας στο θέμα αυτό και το φόβο που υπήρχε για αντιγραφή της τεχνολογίας της από ανταγωνιστές, κάτι που αποδείχτηκε «ένα μεγάλο λάθος αφού η τεχνολογική υπεροχή δεν ορίζεται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας αλλά από ταλαντούχους μηχανικούς».

Η αιτία για αυτή την απόφαση είναι ο "πόλεμος" που έχει κηρύξει η Tesla απέναντι στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα προκειμένου ολόκληρη η αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να κινηθεί πιο γρήγορα αφού αποτελούν μέχρι σήμερα ένα πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο των 100 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πωλούνται κάθε χρόνο. Στο μήνυμα του ο Musk αναφέρει πως πλέον δεν αντιμετωπίζει άλλες εταιρείες κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ως ανταγωνιστές, βάζοντας στο στόχο του τα εκατομμύρια βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

Με την εφαρμογή της φιλοσοφίας του ανοιχτού κώδικα στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της, η Tesla πιστεύει ότι η θέση της στην αγορά θα ενισχυθεί σημαντικά και θα οδηγηθούμε σε αυτοκίνητα με μηδενική εκπομπή ρύπων.

www.awakengr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου