Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κυβέρνηση. Κράμα «συστήματος ΠΑΣΟΚ» και δανειστών με περιτύλιγμα ΝΔ.


Μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1981, το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τον όποιο ιδιωτικό παραγωγικό ιστό της χώρας υπήρχε και εγκατέστησε ένα νέο καθεστώς, όπου η κομματική νομενκλατούρα και η εκλογική πελατεία της ταυτίστηκαν με το κράτος και τα χρήματα που διανέμονταν, προέρχονταν από ατελείωτα δανεικά.

Αυτό το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», όπως το αποκάλεσε και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, δεν μπόρεσε ούτε ο ίδιος να το πολεμήσει. Τα πολιτικά τζάκια της... ΝΔ, μαζί με την εκλογική τους πελατεία, ακολούθησαν δορυφορικά αυτό το σύστημα, μετά το 1981 και συμβιβάστηκαν μαζί του, προκειμένου να έχουν μερίδιο εξουσίας.. Αυτό το καθεστώς χρεοκόπησε τη χώρα.

Στη συνέχεια και προκειμένου να γίνει διαχείριση της χρεοκοπίας, το ίδιο αυτό ολιγαρχικό καθεστώς, αφού απομάκρυνε τον Καραμανλή από την εξουσία και έφερε τον Γ. Παπανδρέου, έθεσε τη χώρα κάτω από την εξουσία των δανειστών, διατηρώντας τον έλεγχο της εσωτερικής εξουσίας και συμμετέχοντας στη διαχείριση της κρίσης.

Όπως και οι προηγούμενες (από το 2009) κυβερνήσεις, έτσι και η τωρινή  (μετά και τον νέο ανασχηματισμό), δεν είναι τίποτε άλλο από μια κυριαρχία του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» (το οποίο αύξησε πολιτικά τη συμμετοχή του, παρά την εκλογική του ήττα), με την απόλυτη έγκριση των δανειστών. Όλο αυτό κράμα, καλύπτεται με το δεξιό περιτύλιγμα της ΝΔ, προφανώς, για να μην απομακρυνθούν από τη διαχείριση της εξουσίας, οι πολιτικές οικογένειες της ΝΔ και η εκλογική τους πελατεία. 
 
hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου