Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

"Η μαύρη σημαία της τζιχάντ θα κυματίσει πάνω από το Λονδίνο"! Μετά το Ιράκ η Ευρώπη;


isis londonΕιδοποιήσεις για τρομοκρατικά χτυπήματα, βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες των βρετανών πολιτών, θα λάβουν χώρα σύντομα σε δρόμους του Λονδίνου, σύμφωνα με τις φρικιαστικές απειλές από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αγωνίζονται μαζί με την πιο βίαιη τρομοκρατική ομάδα του Ισλάμ που δραστηριοποιείται στη Συρία και το Ιράκ.
Η απειλή προέρχεται από βρετανούς υπηκόους που...
«αγωνίζονται» για την σουνιτική μαχητική ομάδα που αυτοαποκαλούνται Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και για το Levant (ISIL / ISIS) στη Συρία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, υπόσχονται ότι μετά από τη δράση τους εκεί, η Βρετανία είναι η επόμενη στη λίστα. Το μήνυμα προέρχεται από τρεις τέτοιους «αγωνιστές», όλοι τους πολύ νέοι σε ηλικία.
Σύμφωνα με τους Times, αυτές δεν είναι τακτικές απογοητευμένων νέων: ο ένας τους είναι ένας 20χρονος χάκερ από το Μπέρμιγχαμ, που κάποτε έκλεψε λεπτομέρειες του Τόνι Μπλερ και τις ανάρτησε στο διαδίκτυο, ενώ αργότερα φυλακίστηκε για μια άσχετη κατηγορία που είχε σχέση με άσκηση βίας.
Η «μαύρη σημαία της τζιχάντ» θα κυμματίσει πάνω από την οδό Downing, προειδοποίησε ο Junaid Hussain στις 4 Ιουνίου, ονομάζοντας τις φρικαλεότητες που έρχονται. Έχει ήδη πολεμική εμπειρία μεγαλύτερη του ενός έτους στη Συρία.
Ένας άλλος, ο δεκαεννιάχρονος Muhammad Hassan, από το Πόρτσμουθ, ήταν ένας φοιτητής σε μια φημισμένη σχολή. Προειδοποίησε στο Twitter ότι εάν οι ΗΠΑ δεν παύσουν τις απειλές για χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις θέσεις της ISIS, επιθέσεις όπως αυτή της 9/11 στην Αμερική θα ακολουθήσουν.
Ο τρίτος, επίσης, από το Πόρτσμουθ, υποσχέθηκε ένα «ξεφάντωμα δολοφονιών» των Βρετανών πολιτών αν ποτέ επιστρέψουν στη Βρετανία.
«Φανταστείτε αν κάποιος πυροδοτήσει μια βόμβα στα εκλογικά ή στήσει ενέδρα στα φορτηγά που μεταφέρουν τις ψήφους. Θα έκανε χάλια το όλο σύστημα» ήταν ένα άλλο tweet από τον Junaid Hussain, πριν την εκ νέου απειλή για τους Βρετανούς να «προσέχουν», γιατί «θα έρθουν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα σπέρνουν όλεθρο.»
Μεταξύ άλλων αδικημάτων του, Χουσεΐν έχει την κατηγορία για προτροπή μέσω διαδικτύου σε κατασκευή βομβών και συμβουλές για την κατασκευή αυτών, καθώς και συμβουλές για το πώς να περάσει κάποιος (λαθραία) εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα από την ασφάλεια του αεροδρομίου.
Να ταξιδέψει στη Συρία από τη Βρετανία δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μερικοί θα φαντάζονται: οι νέοι απλά ταξιδεύουν στην Τουρκία, και περνούν τα σύνορα. Ένας από αυτούς πιάστηκε από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος εκείνη την εποχή, που ταξίδευε με την αιτιολογία τουρισμό από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτουικ προς την Αττάλεια της Τουρκίας. Η ομάδα του Χασάν (μη συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων) είχε τρία άλλα άτομα, όλα περίπου είκοσι ετών. Μετά την άφιξη στην Τουρκία, κατευθύνθηκαν προς τη Συρία με αυτοκίνητο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κοινό βλέπει Βρετανούς υπηκόους να κατατάσσονται σε εξτρεμιστικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής. Υπήρξαν πολλές απειλές, παρακολούθηση των επαναπατριζόμενων και εκθέσεων ότι οι βρετανοί σουνίτες μαχητές της Τζιχάντ χρησιμοποιούν τη Συρία ως πεδίο εκπαίδευσης πριν από τη μάχη στο «πατρώο» εδάφους.
Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό είναι η ιδιαίτερη σκληρότητα, ευρέως διαδεδομένη στην ίδια τη Συρία: Οι Βρετανοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών μέσα στο ISIS, μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική για την αιματηρή εκστρατεία τους, τις αδίστακτες εκτελέσεις και τους ακρωτηριασμούς ακόμη και από άλλα στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης.
Ένα μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού μίλησε με φρίκη για το τι περίπου 400 Βρετανοί εξτρεμιστές που αγωνίζονται εκεί είναι ικανοί να κάνουν. Επεσήμανε ότι το σκοτεινό μητρώο του ISIS δεν προέρχονται από τις ενέργειες των τοπικών μαχητών μόνο.
Περαιτέρω απεικονίζει την κλίμακα της συμμετοχή των ξένων στις επιχειρήσεις της ISIS, ο Μάικ Ρότζερς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών των ΗΠΑ, μιλώντας στο Fox News ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «χιλιάδες» αμερικανών και ευρωπαίων εθελοντών και τους μισθοφόρους που αγωνίζονται για την ISIS, η οποία «έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα άτομα με δυτικά διαβατήρια να τους στείλει πίσω στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την τρομοκρατική δραστηριότητα.»
«Αυτό είναι τόσο επικίνδυνη όσο γίνεται», είπε ο Δημοκρατικός πολιτικός, ο οποίος κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να χρησιμοποιήσει την επιρροή του με τους άραβες σουνίτες κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, για να χαλιναγωγήσει την ISIS - το οποίο είναι πιθανό πως χρηματοδοτείται εν μέρει από ισχυρούς υποστηρικτές μέσα σε εκείνες χώρες.
Οι τρέχουσες απειλές λαμβάνουν χώρα μέσα σε μια τρομακτική κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ, το οποίο βγαίνει συνεχώς εκτός ελέγχου όσο κοντύτερα πλησιάζει η ISIS στη Βαγδάτη. Οι λιποταξίες στο στρατό αφθονούν καθώς οι τρομοκράτες που έχουν εισβάλει σε ολόκληρη τη χώρα, επιδεικνύουν ως λάφυρα τα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων αμερικανικά όπλα και τον εξοπλισμό σε βίντεο.
Οι επαναστάτες μετά τις εφόδους μέσα στις μεγάλες πόλεις της Μοσούλης και του Τικρίτ, συνεχίζουν να δημοσιεύουν τα βίντεο των αποκεφαλισμών στην πορεία τους προς την πρωτεύουσα.
Η Βρετανία έχει ήδη λάβει μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του εξτρεμισμού στο έδαφός της. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Twitter μπλοκάρει όλες τις δημοσιεύσεις της για την ISIS που σχετίζονται με τους λογαριασμούς των υποστηρικτών της. Αυτή είναι μια λογική κίνηση, δεδομένου το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μεταξύ σε όλο τον κόσμο υποστηρικτές της τζιχάντ γίνεται μέσω κοινωνικών δικτύων, όπου οι ανωτέρω βρετανικής καταγωγής τρομοκράτες χρησιμοποιούν τα νέα τους ισλαμικά ονόματα.
Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ηχεί τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία έχει γίνει υπερβολικά ανεκτική, επιφέροντας αύξηση του εξτρεμισμού. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει επανειλημμένως για την προστασία και την προώθηση των «Βρετανικών αξιών», ως αντίβαρο στην αντιληπτό κακοήθη εξισλαμισμό της Βρετανίας. Πιστεύει πως η κυβέρνηση έχει φερθεί υπερβολικά μαλακά σε μια σειρά περιπτώσεων, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις.
«Δεν είναι αρκετό απλά να σέβονται αυτές τις αξίες στα σχολεία. Δεν αποτελεί επιλογή, αλλά η ουσία του τι σημαίνει να ζει κάποιος στη Βρετανία» είπε ο Κάμερον στο κοινό.
«Τα τελευταία χρόνια επικίνδυνα έχουμε στείλει ένα λάθος μήνυμα: ότι αν δεν θέλουν να πιστεύουν στη δημοκρατία, αυτό είναι εντάξει, ότι αν η ισότητα δεν είναι στις προτεραιότητές σας, μην ανησυχείτε γι 'αυτό, ότι η «παντελής δυσανεξία προς τους άλλους, σημαίνει πως θα εξακολουθήσουν (οι άλλοι) να τους ανέχονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Αυτό δεν οδηγεί μονάχα σε διαίρεση, αλλά φέρει επίσης τον κίνδυνο εξτρεμισμού -βίαιο αλλά και μη βίαιο- να ανθίσει. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο μυώδης στην προώθηση των Βρετανικών αξιών και τους θεσμούς που τις υποστηρίζουν», είπε, σχετικά με τη μεγάλη απειλή που περιλαμβάνει τη φερόμενη συνωμοσία Δούρειο Ίππο για να εξισλαμίσει ορισμένα βρετανικά σχολεία, γεγονός που οδήγησε σε έρευνα και πολλούς διαπληκτισμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου