Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΤΖΑΜΑΙΚΑ: Αντίσταση στην ομοφυλοφιλική ατζέντα

Editorial της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ‘The Jamaica Observer’ / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σε προηγούμενα editorials, είχαμε προειδοποιήσει ότι ο τρόπος με τον οποίο η ομοφυλοφιλική κοινότητα διεξάγει την εκστρατεία της για να κερδίσει την αποδοχή του κόσμου, θα οδηγήσει σε σοβαρή αντίσταση από τον Τζαμαϊκανό λαό. Αυτή η προβλεπόμενη αντίσταση έχει αρχίσει, και δεν... προέρχεται μόνο από την εκκλησία.

Η αγωνιώδης απάντηση στην εισαγωγή εκπαιδευτικού υλικού σε ανάρμοστες ηλικίες από την οργάνωση “Jamaicans for Justice” («Τζαμαϊκανοί Για τη Δικαιοσύνη» - JFJ)* σε έξι ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς (private children's home) είναι η τελευταία ένδειξη αυτής της αντίστασης.

Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι αυτός ο χώρος είναι ‘αντι-γκέι’. Στεκόμαστε σταθερά ενάντια στην βία κατά των ομοφυλοφίλων και υπέρ της μεγαλύτερης ανοχής των ομοφυλοφίλων και των λεσβιών ως Τζαμαϊκανών με δικαιώματα παρόμοια με τους υπόλοιπους από εμάς. Αν κάποιος επιλέγει την  πρακτική αυτού του τρόπου ζωής, είναι δική του δουλειά, αν δεν προσπαθεί να τον επιβάλλει σε οποιονδήποτε άλλον, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Πρόσφατα, την Πέμπτη, 22 Μαΐου του 2014, είχαμε γράψει : «... Αλλά παραδεχόμαστε την αυξανόμενη ανησυχία ότι η gay κοινότητα δεν είναι τόσο ‘ανεκτική’ όσον θέλουν οι άλλοι είναι για αυτούς».

Είναι άποψή μας ότι, όλα αυτά τα χρόνια, οι Τζαμαϊκανοί έχουν αυξηθεί στην υπομονή και την ανοχή, αφήνοντας γενικώς, τους ομοφυλόφιλους να κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν ιδιωτικά. Αλλά, λαμβάνοντας το σύνθημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες**, προφανώς, οι Τζαμαϊκανοί ομοφυλόφιλοι έχουν υιοθετήσει μια πιο επιθετική στάση, απαιτώντας να αναγνωριστούν ως ισότιμοι με τους ετεροφυλόφιλους. Έχει κανείς την εντύπωση, ότι στις ΗΠΑ, οι ετεροφυλόφιλοι δεν έχουν καν το δικαίωμα να πουν ότι διαφωνούν με το gay lifestyle, χωρίς αυτό να τους κοστίσει κάποια μορφή τιμωρίας.

Μην έχοντας ικανοποιηθεί από το μποκάρισμα καλλιτεχνών που κατηγορούνται για παραγωγή «υλικού μίσους» που υποστηρίζει τη βία κατά των ομοφυλοφίλων που βγάζουν χρήματα σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό, η ηγεσία της ομοφυλοφιλικής κοινότητας έχει πει τεράστια ψέματα σε βάρος του Τζαμαϊκανού έθνους, με το να  απεικονίζει με συνέπεια, την ‘gay-on-gay βία’ (βία από ομοφυλόφιλους σε ομοφυλόφιλους) ως αποδεικτικό στοιχείο της «ομοφοβίας» και της κακοποίησης των ομοφυλόφιλων. Αυτό βοήθησε στην απόκτηση συμπάθειας από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην παροχή ασύλου και  χρηματοδότηση. Αλλά οι Τζαμαϊκανοί έχουν αγανακτήσει.

Με ισχυρή χρηματοδότηση από τους αμερικανούς ομολόγους τους, η gay ηγεσία έχει διεισδύσει σε αρκετές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας ‘αθώες’ ηχητικά λέξεις όπως «ανθρώπινα δικαιώματα», «περιθωριοποιημένη νεολαία», «ευπαθής κοινότητα», «υπεύθυνη σεξουαλικότητα», κλπ., με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιφερειακό πρόγραμμα για την μείωση του HIV / AIDS, μιας ασθένειας που είναι γνωστό ότι ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους ομοφυλόφιλους.

Αυτό είναι που προκάλεσε την έκρηξη του καθηγητή Brendan Bain, διευθυντή του Δικτύου Περιφερειακής Συντονιστικής Μονάδας Εκπαίδευσης της Καραϊβικής για το HIV / AIDS (CHART) του Πανεπιστημίου των Δυτικών Ινδιών. Ο Δρ Bain έχει προσφύγει για το θέμα στα δικαστήρια και αναμένουμε την έκβαση της υπόθεσης πριν κάνουμε περαιτέρω σχόλια.

* Η οργάνωση «Τζαμαϊκανοί για την Δικαιοσύνη» (‘Jamaicans for Justice’ - JFJ) είναι μια μη-κερδοσκοπική, μη κομματική, μη-βίαιη ομάδα δράσης εθελοντών για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η JFJ δημιουργήθηκε το 1999 στο Κίνγκστον, πρωτεύουσα της Τζαμάικα, με συν-ιδρύτρια την Τζαμαϊκανή ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Δρ Carolyn Gomes. Η Gomes το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο των Ηνωμένων Εθνών στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι ιδρυτές της JFJ ένιωσαν ότι υπήρχε ανάγκη για μια ομάδα δράσης πολιτών για διάφορα προβλήματα, όπως η διαφθορά στη δημόσια σφαίρα, η έλλειψη δικαιοσύνης στο δικαστικό σύστημα και οι ανισορροπίες στο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα. Σημαντικό τομέας της ομάδας είναι η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

** Και στην Αθήνα τα λεγόμενα “gay prides’, γίνονται με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ. Τελευταίως προστέθηκαν και άλλες πρεσβείες "προοδευτικών" χωρών της Δύσης.  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου