Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Πούτιν: Η Ρωσία πρωταγωνιστής από την άποψη ποιότητας των πυρηνικών όπλων

Τα σχέδια της Ρωσίας για τον αλλαγή οπλισμού του στρατού και του στόλου δεν έχουν καμία σχέση με τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία, το σχετικό πρόγραμμα επεξεργαζόμαστε εδώ και καιρό, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδίμιρ Πούτιν...



"Όσον αφορά το δικό μας (στρατιωτικό) προϋπολογισμό. Σε ποσοστά από το ΑΕΠ σχεδόν δεν αυξάνεται, μια μικρή αύξηση έχουμε, για ένα δέκατο τοις εκατό. Θέλουμε όμως να αλλάξουμε τον οπλισμό του στρατού και του στόλου με σύγχρονη βάση υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών, να μειώνουμε την ποσότητα και να αυξήσουμε την ποιότητα.

Έχουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα που δεν προέκυψε χτες, είναι το πρόγραμμα αλλαγής οπλισμού και δεν σχετίζεται με κάποια γεγονότα στην Ουκρανία. Είναι μια προγραμματισμένη δράση και θα την διεξάγουμε ", είπε ο Πρόεδρος στη συνέντευξη στα γαλλικά ΜΜΕ.

"Όσον αφορά τον στρατιωτικό προϋπολογισμό. Έτσι, πληροφοριακά (δεν το γνωρίζουν όλοι, οι ειδικοί μάλιστα γνωρίζουν, αλλά όχι ολοι): ο στρατιωτικός προϋπολογισμός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις οποίες μόλις μιλήσαμε, υπερβαίνει τους στραιωτικούς προϋπολογισμούς όλων των χωρών του κόσμου μαζί. Δηλαδή ποιος διεξάγει την επιθετική πολιτική;" Πρόσθεσε ο Πούτιν.

"Θεωρώ ότι, όσον αφορά την αμυντική ικανότητα της Ρωσίας, από την άποψη αυτή η χώρα μας είναι, αναμφισβήτητα, ένας από τους πρωταγωνιστές στον κόσμο, επειδή είναι ένα πυρηνικό κράτος και από την άποψη της ποιότητας των πυρηνικών μας όπλων μάλλον πραγματικά κατέχουμε ίσως την πρώτη θέση στον κόσμο ", είπε ο Πρόεδρος.

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου