Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Εμβοές: Τα "αίτια" και οι "τρόποι" αντιμετώπισης και η αλήθεια να μην λέγεται!

PictureΧρυσές δουλειές κάνουν παγκοσμίως οι ΩΡΛάδες αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος, ανεξαρτήτου ηλικίας, παραπονιέται για βουητό στ' αφτιά. Αδυνατούν να κατανοήσουν τι είναι αφού η πηγή δεν είναι εξωτερική. Τι να πταίει; Ή μάλλον... τις πταίει;
Για "Τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης" κάνει λόγο άρθρο του lifezone.gr με τη συνεργασία του ΩΡΛ ιατρού κ. HΛΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών. 

«Οι εμβοές (βουητό) των αυτιών είναι... ένα υποκειμενικό σύμπτωμα ήχων στα αυτιά, χωρίς να υπάρχει εξωτερικό ερέθισμα ήχου. Οι ασθενείς περιγράφουν τις εμβοές ως κουδούνισμα ή σφύριγμα ή θρόισμα στα αυτιά τους. Όπως ο πυρετός ή ο πονοκέφαλος συνοδεύει πολλές διαφορετικές ασθένειες, έτσι και οι εμβοές είναι ένα συχνό σύμπτωμα πολλών προβλημάτων, είτε σωματικών, είτε ψυχολογικών. Τα αίτια που προκαλούν εμβοές μπορεί να είναι περιβαλλοντικά*, διαιτητικά, αλλά και αποτέλεσμα κατάχρησης φαρμάκων. Μπορεί ακόμη να οφείλονται σε παθήσεις των αυτιών ή να είναι αποτέλεσμα αναιμίας ή υπέρτασης. Η Ωτορινολαρυγγολογική διερεύνηση είναι απαραίτητη για να αποκλειστούν ή να αντιμετωπιστούν οργανικές παθήσεις των αυτιών που μπορεί να προκαλούν εμβοές».
Στη συνέχεια το άρθρο παραθέτει μια σειρά εξετάσεων που πρέπει να κάνετε για να δείτε αν έχετε κάτι παθολογικό:

  1. Πλήρης ΩΡΛ κλινική εξέταση
  2.  Ακοόγραμμα
  3. Τυμπανομετρία
  4. Ωτοακουστικές εκπομπές. 
  5. Ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους. 
  6. Εργαστηριακά: Γενική αίματος, Γενική Ούρων, URE, GLU, ΤΚΕ, CRP, SGOT, SGPT, Χοληστερόλη 
  7. Αξονική Τομογραφία Εγκεφάλου και έσω ωτός (CAT): Γίνεται μόνο εάν οι εμβοές επιμένουν πάνω από 1 μήνα. 
  8. Υπερηχογραφική αρτηριογραφία καρωτίδων (Triplex) 
  9. Ψηφιακή Aγγειογραφία Εγκεφάλου (Γίνεται μόνο σε σπάνιες ειδικές περιπτώσεις)
  10. Πλήρης έλεγχος της λειτουργείας του Θυρεοειδούς αδένα: Θυρορμόνες(Τ3-Τ4) στο αίμα και Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς. 

Αφού, λοιπόν, τα κάνετε όοοοολα αυτά και ξοδέψετε ένα σκασμό χρήματα και χάσετε τη μισή σας ζωή στους γιατρούς, τότε και ΜΟΝΟ τότε, διαβάστε το παλιό μας αρθράκι (εκτός αν θέλετε να πάτε πρώτα και μια βόλτα από ψυχίατρο, έτσι για να ολοκληρωθεί η ταλαιπωρία σας): Εσείς ακούτε το 'βουητό'; Τα ΜΜΕ μιλούν για πρώτη φορά για το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο. Μετά ρίξετε και μια ματιά στο Φάκελλος:  Ακτινοβολία - ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και αφήστε για το τέλος ό,τι αφορά στους "έξυπνους μετρητές" (smart meters) που ετοιμάζονται να μας βάλουν στα σπίτια με το έτσι θέλω. Έχετε ήδη ή δεν έχετε ακόμα πρόβλημα με βουητό, όταν μπουν και αυτοί, τότε όχι μόνο θα το ακούσετε, αλλά... "θα την ακούσετε" τελείως (ίσως τότε να χρειαστείτε τον ψυχίατρο).

* Αλήθεια... εκείνο το 'περιβαλλοντικά' σε τι ακριβώς αναφέρεται; Αφού το βουητό ΔΕΝ είναι από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά ούτε και βαράμε όλοι κάθε μέρα κομπρεσέρ για να μας μένει μετά βουητό στα αυτιά. Ένα χααρπισμένο περιβάλλον μήπως; Μήπως εκείνο το "περιβάλλον" που δουλεύει τις νύχτες πάνω μας ενάντια στις συχνότητες Σούμαν που τις έχουμε τόσο ανάγκη; Για προσέξτε το. Αν είστε από τους 'τυχερούς' που το ακούτε, δείτε αν το ακούτε πιο έντονα λίγο μετά τη μια με δυο το πρωί. 
Το άρθρο επίσης αναφέρει ότι το άγχος μπορεί να είναι επίσης μια αιτία. Και ναι... εμείς αντιμετωπίζουμε το βουητό με διαλογισμό. Αυτό που προσφέρει είναι ισορροπία των καναλιών, άρα και καθόλου άγχος. Και να είστε έτοιμοι, γιατί πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια στην υποχρεωτική τοποθέτηση των έξυπνων μετρητών, γιατί τότε τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά σοβαρά!


© AllNewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου