Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Το κινητό «σκοτώνει» το σπέρμα λένε οι επιστήμονες

Picture«Η τοποθέτηση της συσκευής στην τσέπη επηρεάζει τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων»
Ευτυχώς που κάποιες φορές τους πιάνει κρίση συνείδησης και λένε κάποιες αλήθειες...


Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων βλάπτει την υγεία του σπέρματος, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εξετερ, στη Βρετανία...

Άρθρο του Βήματος/science αναφέρεται στη δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Environment International», όπου οι ειδικοί προχώρησαν σε μετα-ανάλυση 10 προηγούμενων μελετών που αφορούσαν την ποιότητα του σπέρματος συνολικά 1.492 ανδρών.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης δρα Φιόνα Μάθιους, όλες οι μελέτες εκτός μιας, έδειχναν συσχετισμό ανάμεσα στην έκθεση στα κινητά τηλέφωνα και την φτωχή ποιότητα σπερματοζωαρίων.

«Ενοχες» ακτινοβολία και θερμότητα
«Σχεδόν όλες οι μελέτες κατέληγαν σε ένα κοινό συμπέρασμα: ότι η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων μειωνόταν – ως και κατά 8% - κατά την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων» εξηγεί η ερευνήτρια.

«Πιστεύω ωστόσο ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στην περίπτωση ενός μέσου χρήστη. Αν κάποιος αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα γονιμότητας, τότε θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη ο συγκεκριμένος κίνδυνος – όπως π.χ. θα κάναμε με διατροφικές αλλαγές για λόγους υγείας. Ωστόσο, δεν θα έβλαπτε αν οι άνδρες έβγαζαν μόνιμα το κινητό από την τσέπη» τονίζει η δρ Μάθιους.

Η ίδια παραδέχεται ότι τα νέα ευρήματα χρήζουν περαιτέρω έρευνας. Για την ώρα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι κύριοι «ύποπτοι» είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των συσκευών - η οποία έχει συνδεθεί με το «ξεκούρδισμα» του κύκλου παραγωγής σπερματοζωαρίων ή με βλάβες στο DNA τους– και η θερμότητα που εκπέμπουν.
Picture
Δεν είναι μια, ούτε δυο, ούτε τρεις που το έχουμε γράψει εδώ, αλλά ίσως αναδημοσιεύοντας το από ένα πιο "έγκυρο" μέσο ενημέρωσης να γίνουμε πιο πιστευτοί. Γιατί, δεν είναι μια, ούτε δυο, ούτε τρεις που έχουμε δεχτεί επίθεση από κάποιους δύσπιστους αναγνώστες, πάντα με ψευδώνυμο, που μας λένε: "Τι είστε εσείς που τα γράφετε όλα αυτά; Επιστήμονες;"
Όχι. Φιλάνθρωποι είμαστε. Αγαπάμε τον Άνθρωπο και θέλουμε να ευημερεί και να συνεχίζει να υπάρχει χωρίς καμία μετάλλαξη ή επέμβαση πάνω στον κύκλο ζωής του. Κακό είναι αυτό;

Γι' αυτό και γράφουμε τόσα άρθρα ειδικά πάνω στο θέμα. Και σας λέμε ότι ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΎΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΕΤΣ που συνέχεια ακουμπούν στην ευαίσθητη ζώνη!

Και δεν φτάνει μόνο το "ακουμπούν". Κίνδυνοι για καρκίνο, νευρολογικές παθήσεις, στειρότητα κ.α. ενυπάρχουν και στην γενικότερη μολυσμένη από την ακτινοβολία ατμόσφαιρα, από κεραίες κινητής, wifi, ασύρματα τηλέφωνα και φυσικά, τον βασιλιά όλων που εισβάλει και στη χώρα μας: του έξυπνους μετρητές!!! Καλά για τα τύπου HAARP οπλικά συστήματα... μάλλον θα περάσουν δεκαετίες μέχρι να παραδεχτούν την μαζική καταστροφής δολοφονική χρήση τους, εκτός... κι αν επιτέλους ο κόσμος ξεσηκωθεί και πάψει να το παίζει δύσπιστος. 

Διαβάστε στο φάκελλο ακτινοβολία τα best of σχετικά άρθρα μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου