Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Alexandre Loukachenko: “Αν χάσουμε τις χριστιανικές μας αξίες, τα χάσαμε όλα”


Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ,  Alexandre Loukachenko σε ομιλία του στο 6° Ευρωπαικό Συνέδριο μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών επισκόπων, που διεξάγεται αυτές τις  ημέρες στο Μινσκ , με την πυγμή που τον διακρίνει έκανε σαφείς τις προθέσεις του... όσον αφορά την υπεράσπιση των χριστιανικών ιδεών. Όντας ο μοναδικός ηγέτης που παρέμεινε στην προεδρία της χώρας του από όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έχει χαρακτηρισθεί σαν τον πιο σκληροπυρηνικό και οπισθοδρομικό πολιτικό της σύγχρονης εποχής.

Ο Λουκασένκο δείχνει να έχει συνείδηση της επίθεσης που δέχεται ο “πατροπαράδοτος χριστιανισμός” και ως “άνθρωπος του παρελθόντος” όπως τον αποκαλούν τα μίντια και οι  ξένοι ηγέτες , εξέφρασε την αδιαλλαξία  του ως προς την υπεράσπιση του χριστιανισμού:

 « Σήμερα πρέπει  να σταθούμε ενωμένοι όπως και στο παρελθόν και ακόμη περισσότερο. Μαίνεται ένας μεγάλος πόλεμος εναντίον ό,τι πιο σημαντικού. Πρόκειται για μια επίθεση που γίνεται κατά της βάσης της ίδιας μας της ζωής, τις χριστιανικές αξίες. Οφείλουμε να υπερασπισθούμε τις χριστιανικές αρχές και αξίες με οποιοδήποτε τίμημα. Αν τις χάσουμε τα χάσαμε όλα”

Ένας ακόμα από τους πιο μισητούς ηγέτες για τη Δύση, τάσσεται στο στρατόπεδο αυτών που θα πολεμήσουν τη νέα επιβεβλημένη αποχριστιανοποίηση του κόσμου. Αν τα σχέδια επί χάρτου της “νέας αρχιτεκτονικής” του πλανήτη έχουν συμπεριλάβει και τη Λευκορωσία, πολύ φοβάμαι ότι ο παλαιοκομμουνιστής ηγέτης  Λουκασένκο θα γίνει και ηγέτης σε όλον τον χριστιανικό κόσμο της ανατολικής Εκκλησίας.

Τελικά το να είσαι κολλημένος στις αξίες του παρελθόντος δεν είναι πάντα κακό!

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά pentapostagma.gr

πηγή: mediapress info (04/06/14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου