Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Κάθειρξη 37 ετών στο Δημοσθένη Βεργή τον " Οικολόγο " ! ! !


Για καταπάτηση 452 στρεμμάτων δασικής έκτασης ! ! ! 

Ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον  πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων», Δημοσθένη Βεργή, για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του αναγνώρισαν... το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δημοσθένης Βεργής εμφανίζεται ότι...
διεκδικούσε ακίνητα συνολικής έκτασης 452 χιλ. τ.μ η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 8 εκ. ευρώ, στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ Στεφάνου, έκταση που όχι μόνο ήταν δασική ή αναδασωτέα, αλλά ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, γεγονός που αρνήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» εμφανίζεται να προέβαλε «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.

Ένοχοι κρίθηκαν και ο πρώην δασάρχης Πεντέλης Νίκ. Παπακώστας που καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξης και 5 χιλ ευρώ και ο κ. Κατογιαννάκης που του επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και πρόστιμο 3 χιλ. ευρώ.

Αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου