Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Το ερώτημα στις εκλογές είναι αν θέλουμε Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης ή συνεργασία ανεξάρτητων ευρωπαϊκών εθνών, λέει το Jobbik


"Δύο οράματα για την Ευρώπη"
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ουγγρικού Jobbik, Zoltán Balczó, το σημαντικότερο ζήτημα των Ευρωεκλογών της Κυριακής είναι αν θα προχωρήσει το έργο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης ή αν θα επικρατήσει το όραμα που βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ των Ανεξάρτητων Εθνών της Ευρώπης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός του Jobbik παρατήρησε ότι... η σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αποφασίσει για το μέλλον της Ευρώπης. Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον η Ευρώπη θα γίνει ένα ομοσπονδιακό κράτος όπου ένα ενιαίο κέντρο θα διαχειρίζεται 500 εκατομμύρια ανθρώπους, υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρώπης να εγκαταλείψουν την εθνική τους ανεξαρτησία ή ο οργανισμός θα μετατραπεί σε μια οικονομική ένωση των ευρωπαϊκών κρατών.

Η συνεργασία μεταξύ των ανεξάρτητων κρατών της Ευρώπης είναι σαφώς η επιλογή που στηρίζουν τα ευρωσκεπτικιστά κόμματα της Ευρώπης. Το Jobbik είναι πίσω από αυτή την πρωτοβουλία εκατό τοις εκατό. Αυτό το όραμα της Ευρώπης, προσβλέπει επίσης σε συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από ό, τι οι υποστηρικτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης οραματίζονται.

Όσον αφορά το εκλογικό πρόγραμμα του Jobbik, ο Balczó παρατήρησε ότι ένας από τους σημαντικότερους στόχους του κόμματος Jobbik είναι να επαναδιαπραγματευτεί τη συνθήκη προσχώρησης και να ζητήσει από τους Ούγγρους να εγκρίνουν το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης σε εθνικό δημοψήφισμα, διότι η ισχύουσα συμφωνία κάνει διακρίσεις εις βάρος της Ουγγαρίας από πολλές απόψεις.

Ο στόχος του κόμματος Jobbik είναι να εξηγήσει στο λαό τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του να είσαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πολιτικός του Jobbik τόνισε ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στην ατζέντα του κόμματος.

Τέλος, ο Balczó παρατήρησε ότι μια «μεγάλη συμμαχία» έχει διαμορφωθεί μεταξύ όλων των πολιτικών κομμάτων της Ουγγαρίας, προκειμένου να υπονομεύσουν τη λαϊκή στήριξη του κόμματος Jobbik, η οποία είναι επί του παρόντος πάνω από 20 τοις εκατό μεταξύ των ψηφοφόρων.

"Διάλεξε!" λέει η αφίσα
Σε άλλη συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Jobbik, Gábor Vona περιέγραψε εν συντομία τις συνέπειες της ένταξης της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τα σχέδια του κόμματος να αντιστραφούν οι τρέχουσες τάσεις της ΕΕ που εισάγουν διακρίσεις εις βάρος της Ουγγαρίας.

Η ένταξη στην ΕΕ είναι «ένα όνειρο που μετατράπηκε σε εφιάλτη», δήλωσε ο Vona. Παρά τις υποσχέσεις το κοινωνικό και υπαρξιακό χάσμα δεν έχει μειωθεί μεταξύ των χωρών της δύσης και της Ουγγαρίας. Ως εκ τούτου, προτεραιότητα του κόμματος Jobbik στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι να καταπολεμήσει αυτές τις κοινωνικές αδικίες.

Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση πέφτει στους ώμους του κυβερνόντος κόμματος Fidesz και των σοσιαλιστικών κομμάτων. Αυτά τα δύο κόμματα πρόδωσαν τα εθνικά συμφέροντα και θυσίασαν το μέλλον του έθνους στο βωμό των συμφερόντων της παγκοσμιοποίησης, δήλωσε Vona.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ)
 
redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου