Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Όπου φτωχός και ... Συνέδριο!


80672-fotis-kouvelisΤα αποτελέσματα των χτεσινών εκλογών εκτός από κερδισμένους έχουν και τους ηττημένους. Στην χειρότερη μοίρα όλων η Δημοκρατική Αριστερά και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Και οι δύο αυτοί κομματικοί σχηματισμοί  ως "λύση" προβάλλουν συνέδρια στα οποία μέλη και στελέχη τους θα κληθούν να...
απαντήσουν στα ερωτηματικά που εγείρονται! "Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα"; ή μήπως στην πραγματικότητα απλά καλούνται να ξαναμοιράσουν την εσωκομματική τράπουλα και να ψάξουν για "στρατηγικούς επενδυτές" και συνεργασίες!
Την επόμενη μέρα, μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν, συζητούν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τον πρόεδρό του κόμματος, Πάνο Καμμένο, να προαναγγέλλει «ανοιχτό συνέδριο διεύρυνσης». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις ευρωεκλογές αυτές έχασαν πάνω από τις μισές δυνάμεις που είχαν καταγράψει τον Ιούνιο του 2012. Ειδικότερα, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα συγκεντρώνουν το 3,45% των ψήφων, χάνοντας 4,05% των δυνάμεών τους από τον Ιούνιο του 2012, όταν είχαν συγκεντρώσει 7,51%. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υπό τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο. Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο πρακτορείο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις απώλειες που είχε το κόμμα του και τόνισε ότι θα πραγματοποιήσει ένα «ανοιχτό συνέδριο διεύρυνσης» με στόχο την ενότητα των «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, στόχος είναι η συνεργασία με τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα τα οποία «δεν ασκούν επιρροή με τα ποσοστά που έλαβαν, αλλά αθροιστικά, αποτελούν σοβαρή πολιτική δύναμη». Παράλληλα, εκτίμησε ότι το κόμμα του έχασε σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, περί τις 200.000 ψήφους, «ενώ αθροιστικά τα μικρά κόμματα έλαβαν 450.000 ψήφους». Χαρακτήρισε πάντως επιτυχία για τους Ανεξάρτητους Έλληνες την εκλογή του κ. Γαληνού (γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων) στον δήμο Μυτιλήνης, την εκλογή του στελέχους των ΑΝΕΛ κ. Πλακεντά ως αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και την εκλογή του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτου, τον οποίο στήριξε και το κόμμα του. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι το κόμμα του έχασε ψήφους οι οποίες μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και στα μικρά κόμματα, όπως το ΕΠΑΜ, η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, και είπε ότι «στο συνέδριο θα καλέσουμε όλα αυτά τα κόμματα, να συνεργαστούν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες». Συνέδριο, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Είπε επίσης, ότι σημαίνοντα ρόλο για το συνέδριο θα έχουν η βουλευτής του κόμματος Ραχήλ Μακρή και ο συνεργαζόμενος Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και θα αναλάβει καθήκοντα συνομιλητή με άλλους φορείς.Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Καμμένος θα προχωρήσει σε γενναία αναδιάρθρωση του κόμματος, ενώ ξεκίνησε ήδη από το δικό του περιβάλλον, αφού ζήτησε τις παραιτήσεις στενών συνεργατών του, όπως ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών, κλπ.Εξάλλου, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων είπε ότι θα πρέπει «να συζητηθούν όλα, και κυρίως τα λάθη και οι παραλείψεις όλων μας, αρχίζοντας από εμάς και φτάνοντας μέχρι την ηγεσία».

Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ακόμη και από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ξεκίνησε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης για να αποτιμήσει το δυσμενέστατο εκλογικό αποτέλεσμα και την καταγραφή των αιτίων της αποτυχίας. Ήδη, ο κ. Κουβέλης συζήτησε, το μεσημέρι της Δευτέρας, με στενούς συνεργάτες του τα αρνητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τη ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται για την προσεχή Παρασκευή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το επόμενο Σαββατοκύριακο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς και των χειρισμών και της πολιτικής που ακολουθήθηκε μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, πριν από ένα χρόνο.  Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ατμόσφαιρα είναι βαριά και η επόμενη μέρα για τη ΔΗΜΑΡ είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού η εσωστρέφεια κυριαρχεί. Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το αρνητικό αποτέλεσμα επιβάλλει ανάληψη ευθύνης από την ηγετική ομάδα για τα λάθη που έγιναν και στροφή προς τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου