Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ουκρανοί εθνικιστές συγκρούστηκαν με υποστηρικτές της Δύσης


far-right-torchesΜέλη της εθνικιστικής οργάνωσης ‘’Εθνοκοινωνική Εθνοσυνέλευση’’ έκαναν ειρηνική πορεία κρατώντας δάδες , στο κέντρο του Κιέβου, με στόχο να φτάσουν στην Βουλή και συγκρούστηκαν με Δυτικόφιλους παρακρατικούς...

Η πορεία κατευθύνθηκε στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, αποσκοπώντας την απόδοση τιμών σε όσους σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της εξέγερσης ενάντια στην κυβέρνηση Γιανούκοβιτς. Όταν η πορεία έφτασε στο ύψος των πρώτων οδοφραγμάτων, μέλη της Δυτικόφιλης παρακρατικής πολιτοφυλακής, με την ονομασία Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Μαιντάν, επιτέθηκαν στους εθνικιστές με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις. Οι Δυτικόφιλοι χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού, ρόπαλα, πέτρες, πυροσβεστήρες και πυροτεχνήματα, ενώ φωτογραφίες στο διαδίκτυο δείχνουν ορισμένους από αυτούς να φέρουν πιστόλια.
 Οι υποστηριζόμενες από την Ε.Ε και τις Η.Π.Α φιλοδυτικές ομάδες, διεξάγουν διαρκώς επιθέσεις ενάντια σε Ουκρανούς εθνικιστές και έχοντας ως κάλυψη την δυσλειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα σε δημόσια θέα.
Τελικά οι δυνάμεις "αυτοάμυνας" επέτρεψαν στην συγκέντρωση να περάσει. Η διαδήλωση συνεχίστηκε προς το Ουκρανικό κοινοβούλιο.


elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου