Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πλήρης δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαού.


Μετά τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα, έπειτα μάλιστα από τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που δόθηκαν σ’ αυτές τις ευρωεκλογές, υπάρχει πλέον πλήρης δυσαρμονία μεταξύ της δύναμης των κομμάτων που συναπαρτίζουν την ήδη υπηρεσιακή συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά και της λαϊκής βούλησης.

Μια απλή σύγκριση... στα ποσοστά των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης
(ακόμα και εκείνων της ΔΗΜΑΡ) και των βουλευτών που έχουν τα κόμματα αυτά, αποδεικνύει την πιο πάνω διαπίστωση. Με τα χθεσινά ποσοστά, η ΝΔ θα είχε τους μισούς βουλευτές και τα ίδια περίπου ισχύουν και για το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν θα είχε κανέναν από τους καλοαμοιβόμενους σημερινούς βουλευτές της. Δηλαδή ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, δεν θα μπορούσαν να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε τους διπλάσιους βουλευτές. Σύμφωνα πάντα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

Επομένως, από χθες το βράδυ, η μεν χώρα εισήλθε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, η δε συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά, κατέστη ήδη υπηρεσιακή κυβέρνηση για να διαχειριστεί αυτή την προεκλογική περίοδο. Από εδώ και στο εξής, το οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο που θα λάβει αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε κάν τυπική νομιμοποίηση. Ουσιαστική νομιμοποίηση δεν είχε ούτως ή άλλως.

Αν λοιπόν τολμήσει αυτή η αντιλαϊκή υπηρεσιακή συγκυβέρνηση να λάβει κάποιο δυσβάσταχτο μέτρο, ή να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια που βλάπτει το δημόσιο συμφέρον, π.χ. το νόμο για τις παραλίες, ή την παραχώρηση του νερού, ή τη διαπραγμάτευση της ρύθμισης του δημοσίου χρέους κ.λ.π., θα βγει ο κόσμος στους δρόμους.
 
hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου