Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

40 χρόνια από την δολοφονία του Sergio Ramelli. Ίσως τωρα κάνει παρέα με τον Μάνο και τον Γιώργο


sergio-ramelli-muralessergio2Σαν χθες το 1975 και μετά από 49 ημέρες, μετά τον τραυματισμό του ξεψύχησε σε νοσοκομείο του Μιλάνου, ο νεαρός εθνικιστής Sergio Ramelli. Ο Ιταλός μαθητής ήταν μέλος του...
Μετώπου Νεολαίας του MSI του Μιλάνου. Δεν είχε ποτέ δημιουργήσει προβλήματα σε κανένα. Ήταν όμως Εθνικιστής.
Οι ιδεολογικοί του αντίπαλοι τον είχαν εξαναγκάσει να αλλάξει σχολείο διότι ...διαφωνούσαν με τις ιδέες του.
Ήταν μόλις 18 ετών όταν θρασύδειλοι αναρχοαριστεριστές, του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του και τον χτύπησαν αρκετές φορές με μεταλλικά αντικείμενα.
Η αγωνία των οικείων του και των συναγωνιστών του κράτησε 49 μέρες. Στις 29 Απριλίου του 1975, ο νεαρός Σέρτζιο πέρασε στην αθανασία. Θύμα του κομμουνιστικού φανατισμού άφησε την τελευταία του πνοή στα 18 του χρόνια.
Την μέρα της κηδείας του οι συναγωνιστές του MSI κατηγορήθηκαν από το ...δημοκρατικό κατεστημένο της Ιταλίας για ... παράνομη συγκέντρωση! Την ίδια ώρα αριστεροί φοιτητές τους φωτογράφιζαν από την παρακείμενη Ιατρική Σχολή. Οι φωτογραφίες βρέθηκαν λίγους μήνες αργότερα σε γιάφκα τρομοκρατών!
Είχε χτυπηθεί βάναυσα από αναρχοκομουνιστές δολοφόνους έξω από το σπίτι του. Ο νεαρός έμεινε σε βαθύ κώμα , και τελικά δεν άντεξε. Ήταν ακομη ένας θάνατος συναγωνιστή από τους γνωστούς δολοφόνους, ένας ακόμη φόνος που έμεινε και αυτός ατιμώρητος τελικά από το σύστημα.
Ας μείνει και αυτός στις καρδιές μας όπως όλοι οι υπόλοιποι αδικοχαμένοι εκείνων των ετών στην Ιταλία. Ας γίνουν παράδειγμα για ένα μέλλον χωρίς αυτούς τους δολοφόνους.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου