Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πάνω 100 νεκροί σε βομβιστική επίθεση ισλαμιστών στην Συρία!


suria-dipli-bombistiki-epithesi-sti-xomsΤουλάχιστον 100 άνθρωποι, από τους οποίους σχεδόν οι 80 ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τη διπλή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την Τρίτη σε συνοικία της Χομς, τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.
Την ευθύνη ανέλαβαν οι...
ακραίοι ισλαμιστές αντάρτες του Μετώπου Αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.
Πρόκειται για την πλέον φονική επίθεση του είδους στην πόλη της κεντρικής Συρίας από την αρχή της σύγκρουσης, πριν από τρία χρόνια, κάτι το οποίο συνιστά κλιμάκωση εκ μέρους των ανταρτών ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές που οργανώνονται από το καθεστώς της Δαμασκού.
Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την ανάληψη της ευθύνης από πλευράς του Μετώπου Αλ Νούσρα.
«Ο Θεός επέτρεψε στους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα στη Χομς να πραγματοποιήσουν ένα κατόρθωμα παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας», αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η οργάνωση εξήγησε ότι ανατίναξε το πρώτο όχημα «για να προκληθεί ο μέγιστος αριθμός νεκρών μεταξύ των σαμπίχα (σ.σ. φιλοκαθεστωτικοί πολιτοφύλακες)» στην Αλ Αμπασίγια, συνοικία των Αλαουϊτών, εθνοθρησκευτικής κοινότητας στην οποία ανήκει και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ένα δεύτερο όχημα εξερράγη στην ίδια συνοικία.
«Έγινε για να ζήσουν λίγη από την κόλαση που έζησαν οι αδελφοί μας», αναφέρει το μέτωπο, μιλώντας για τους αμάχους που σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς από το στρατό τομέων της Χομς οι οποίοι ελέγχονται από τους αντάρτες.
«Είναι ένα μήνυμα των ανταρτών προς τον Άσαντ ότι δεν θα υπάρχουν ασφαλείς ζώνες για τη διεξαγωγή των εκλογών», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου