Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

O Ομπάμα έβαλε γκέι επίσκοπο να κάνει την προσευχή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και άλλων χριστιανικών ηγετών


Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 150 χριστιανοί ηγέτες των ΗΠΑ κλήθηκαν για την πέμπτη ετήσια πασχαλινή πρωινή προσευχή στο Λευκό Οίκο. Η παράδοση αυτής της πρωινής προσευχής ξεκίνησε το 2010 από την κυβέρνηση Ομπάμα. Αυτή τη φορά πάντως απροσδόκητα - εκτός πρωτοκόλλου – ο
Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε... από τον το πρώτο στην Αμερική ανοιχτά δηλωμένο ομοφυλόφιλο επίσκοπο Gene Robinson να πει την καταληκτική προσευχή.

Ο ίδιος ο Ρόμπινσον αργότερα ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του Ομπάμα με τη φράση: "Σε μια πασχαλινή πρωινή προσευχή... και ξαφνικά, από το πουθενά, μου ζήτησε να πω την καταληκτική προσευχή..Ω Θεε μου"





Υπενθυμίζεται πω η άνοδος του Robinson στη θέση του επισκόπου οδήγησε σε διάσπαση στην Αγγλικανική κοινότητα. Επίσης για το λόγο αυτό, από το Δεκέμβριο του 2003, το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει διακόψει τις σχέσεις με την Επισκοπική Εκκλησία των ΗΠΑ.
O προέδρος Ομπάμα έχει και παλιότερα δημιουργήσει αντιδράσεις όταν το 2009 είχε καλέσει τον γκέι επίσκοπο Gene Robinson να τελέσει δέηση στις 18 Ιανουαρίου, πρώτη μέρα των εορτασμών για την ορκωμοσία του νέου προέδρου.



Στην ίδια πρωινή προσευχή δήλωσή έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ο οποίος ανέφερε: "Είχαμε την τιμή να βρεθούμε σε μια εποικοδομητική συνάντηση που φιλοξενείται από τον Πρόεδρο Ομπάμα, γεμάτη με το αίσθημα του πόνου για το Πάθος, αλλά και με χαρά για την Ανάσταση του Κυρίου μας. Τα διάφορα μέρη του προγράμματος ήταν ενδεικτικά της ισχυρής πίστης στο Χριστό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναφορές για το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού εκφράστηκαν από τη σκοπιά της σύγχρονης πραγματικότητας του κόσμου μας."


www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου